Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eckhoff om den tøffe tiden og de tøffe valgene hun måtte ta

- Sånne dager gjør at det er verdt det.

FØRSTE SEIER: Med solnedgangen som bakspeil gikk Tiril Eckhoff inn til karrierens første verdenscupseier. Noe hun selv rangerer som det største i karrieren rett etter OL-medlajene fra Sotsji. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPIX
FØRSTE SEIER: Med solnedgangen som bakspeil gikk Tiril Eckhoff inn til karrierens første verdenscupseier. Noe hun selv rangerer som det største i karrieren rett etter OL-medlajene fra Sotsji. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPIX Vis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): Endelig kunne Tiril Eckhoff juble for sin første verdenscupseier da jentene gikk sprint i svenske Östersund i ettermiddag.

Selv sier hovedpersonen til at det har vært en veldig annerledes sesong etter OL-medaljene i Sotsji og at Tora Berger som var lagets store profil takket for seg. Det har vært ekstra kjør fra både sponsorer og presse.

Tøffe valg Hun har blant annet måttet velge bort en del ting iløpet av sommeren for å kunne trene, men når Dagbladet spør om det er verdt det, er det ingen tvil å spore i stemmen.

- Det er sånne dager som det her som gjør at det er verdt det. Så absolutt.

- Hvordan vil du rangere denne seieren?

-Det kommer i rekken rett etter OL-medaljene - det gjør nok det. Det var superstort, men det her var digg. Spesielt det å se brodern bli rørt og sånn, flirer hun.

Med «brodern» mener hun storebror og tidligere landslagsløper Stian Eckhoff som har tatt over som landslagstrener for skiskytterjentene. Og han var ikke den eneste som var på plass i Östersund og sto i kø for å gratulere

- Jeg har snakket med Tora også, smiler Eckhoff.

- En fight Men jubelhelgen kan fort bli enda lenger. I morgen går hun ut med startnummer 1, men avstanden ned til konkurrentene er kort. Både Veronika Vitkova, Kaisa Makarainen, Dorothe Wiederer og Darja Domratsjeva er innenfor ti sekunder.

- Det kommer til å bli en fight, men det blir kult å gå ut først. Det har jeg aldri gjort før så det er noe jeg skal nyte.

Jaktstarten starter klokka 13.30 søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling