Eckhoff om uhell-sommeren: - Tror det gjør meg sterkere

Tiril Eckhoff har vært forfulgt av uhell denne sommeren. Likevel gjorde hun sin beste innsats under Blinkfestivalen noen gang.

LIKE BLID: Tiril Kampenhaug Eckhoff slutter aldri å smile, til tross for at sommeren har vært en rekke av uhell. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
LIKE BLID: Tiril Kampenhaug Eckhoff slutter aldri å smile, til tross for at sommeren har vært en rekke av uhell. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

SANDNES (Dagbladet): Blinkfestivalen ble en opptur for Tiril Eckhoff. En fjerdeplass fredag og en tredjeplass lørdag er det beste hun har gjort resultatmessig under showrennene i Sandnes.

- Jeg tar med meg det. Jeg er veldig fornøyd med dagens innsats, både for meg og romkameraten min, sier Eckhoff til Dagbladet.

Vant gjorde nemlig Marte Olsbu Røiseland, som var beste norske kvinne fredag og slo fredagens vinner Hanna Öberg i spurten om seieren dagen etter.

Uhell på uhell

At Eckhoff skulle prestere så bra allerede under Blinkfestivalen kom overraskende på både henne og folkene rundt den blide Oslo-jenta. Eckhoff har nemlig vært forfulgt av ulykker denne sommeren og har vært nødt til å trene alternativt.

- Jeg hadde første en skade på låret som tok en måned, og nå har jeg en tå som tar en måned og litt til. Det er neppe en optimal oppladning til disse rennene, men jeg tror det gjør meg sterkere til vinteren, sier Eckhoff.

VOLDSOM KUL: Eckhoff slet med låret i en måned etter fall på rulleski. Foto: Privat.
VOLDSOM KUL: Eckhoff slet med låret i en måned etter fall på rulleski. Foto: Privat. Vis mer

Først var det et fall på rulleski som førte til en voldsom kul på hofta i mai. I begynnelsen av juli var hun på nytt uheldig og brakk lilletåa på høyrefoten etter at hun sto på hendene da hun drev med litt sommerakrobatikk på hytta.

- Vi har vært nødt til å tilpasse treningen litt, hun har ikke vært i stand til å løpe og vi hadde ikke skisko som passet, forteller landslagstrener Patrick Oberegger til Dagbladet.

Klipte i stykker skoen

Før treningssamlingen som skiskytterlandslaget hadde i forkant av Blinkfestivalen, fant Eckhoff og støtteapparatet en løsning på at foten til Eckhoff ikke passet i en skisko. De klipte hull i skoen for å få plass til den knekte tåa.

LØSNINGEN: En klipt opp skisko ble løsningen for Eckhoff. Foto: Fredrik Stuve/Dagbladet
LØSNINGEN: En klipt opp skisko ble løsningen for Eckhoff. Foto: Fredrik Stuve/Dagbladet Vis mer

- Den er klipt opp, så du ser lilletåen min der. Det er «fix'en» for å gå på rulleski. Jeg kan ikke løpe eller gå klassisk ennå, men jeg er veldig fornøyd med å kunne få gå her og få den treninga, forklarer skiskytterstjerna.

Både treneren og Eckhoff selv er likevel godt fornøyd med treningsarbeidet hun har fått lagt ned over sommeren.

- Til sjuende og sist, så har jeg fått trent mye for overkroppen, så jeg har blitt sterk der, sier skiskytteren selv.

- Jeg synes at hun har fått trent meget bra, hun har trent alternativt med sykkel og stakemaskin. Slik jeg har sett Tiril på samling på Liatoppen og her i Sandnes, så er hun i ganske bra form. Jeg er ikke bekymret for sesongforberedelsene og formen hennes. Jeg tror Tiril kommer ut av dette skadeoppholdet sterkere enn før, derfor er jeg positiv, sier Oberegger.

Eckhoff beregner at tåa skal være helt ferdig grodd om to uker, før skiskytterne reiser på den første av to høydesamlinger denne høsten.

ATV-krasj

Til tross for oppløftende resultater på skiskytterrennene under årets Blinkfestival slapp ikke Eckhoff helt unna uhell heller i Sandnes.

Under «Lysebotn Opp» på torsdag ble nemlig Fossum-løperen påkjørt av en ATV som filmet konkurransen. Heldigvis var det bare staven til Eckhoff som brakk denne gangen, selv om hun selv var redd for den brukne tåa i det krasjet skjedde.

GROV GULLMELDING: Tiril Eckhoff fortalte etter at hun ble verdensmester i 2016 om masse oppmerksomhet og mange meldinger på sosiale medier og på telefonen.- Jeg kan ikke si hva som står, den er for grov, sier hun og ler. Video: NTB Scanpix Vis mer

Det var bare de norske skiskytterne, samt finske Kaisa Mäkäräinen som deltok i motbakkerennet av skiskytterne. Trener Patrick Oberegger er sikker på at det tøffe rennet er hjelpsomt i treningsarbeidet.

- Det har litt med hva slags sesongopplegg og treningsmål de forskjellige nasjonene har i denne perioden. For oss er det viktige å vise oss fram her til det norske folk og publikum i Sandnes. Samtidig synes jeg personlig at det er en veldig god økt, selv om resultatene ikke er de beste bringer det oss videre i utviklingen til der vi ønsker å være til vinteren, sier Oberegger.