IMPONERTE: Tiril Eckhoff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
IMPONERTE: Tiril Eckhoff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.Vis mer

Eckhoff på 3.-plass da Domratsjeva vant

Tiril Eckhoff skjøt kun én bom og gikk bra i sporet da hun tok 3.-plassen skiskyttersprinten i russiske Tjumen fredag.

Eckhoff kom 33,3 sekunder bak vinneren Darja Domratsjeva i mål. Hviterusseren skjøt feilfritt og slo finske Kaisa Mäkäräinen på 2.-plass med skarve 1,2 sekunder. Også Mäkäräinen skjøt to fulle hus.

Tiril Eckhoff bommet en gang på liggende, men slo til med feilfritt standplassopphold på den neste.

Anastasia Kuzmina kunne nærmest ha avgjort verdenscupen med en god innsats på sprinten, men den slovakiske løperen måtte ut i totalt tre strafferunder og havnet 1.05,2 minutter bak på en 12.-plass.

Dermed er det ny spenning i kampen om totalcupen.

Marte Olsbu hadde en bom hver av skytingene og gikk et godt langrenn. Det ga 10.-plass med 1.02,3 minutter opp til seierskvinnen, samboeren til Ole Einar Bjørndalen.

Synnøve Solemdal skjøt feilfritt på liggende og måtte ut i én strafferunde etter stående. Farten i langrennssporet var ikke helt på topp og jenta fra Tingvoll endte på 28.-plass med 1.40,1 minutter opp til vinneren Domratsjeva.

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt feilfritt på liggende, mens det ble én bom på stående. Hun var 1.42,0 minutter bak på 30.-plass.

Hilde Fenne bommet én gang på liggende, men traff ikke på et eneste skudd på stående. Seks bom gjorde at hun ble nummer 69, og dermed får hun heller ikke gå lørdagens jaktstart.

En del løpere sto over grunnet det de mener er Russlands slappe holdning til antidopingarbeid.

(NTB)