INGEN MEDALJE: Tiril Eckhoff drar hjem fra VM i Kontiolahti uten en individuell medalje. 24-åringen fikk det ikke til å stemme i fellesstarten.
INGEN MEDALJE: Tiril Eckhoff drar hjem fra VM i Kontiolahti uten en individuell medalje. 24-åringen fikk det ikke til å stemme i fellesstarten.Vis mer

Eckhoff sjanseløs i VM-avslutningen

VM-gull til Semerenko.

KONTIOLAHTI/OSLO (Dagbladet): Tiril Eckhoff var eneste norske kvinne på startstreken da skiskytter-VM skulle avsluttes med fellesstart.

Men Tiril Eckhoff bommet to ganger på andre liggende skyting og havnet på etterskudd. Det ble aldri nok til hun kunne blande seg inn i medaljekampen. Til slutt havnet hun på en sekstendeplass, halvannet minutt bak vinneren.

Ukrainske Valj Semerenko ble verdensmester på fellesstart.

Offensiv Domratsjeva Det begynte bra for Tiril Ekchoff, som holdt seg i feltet etter å ha skutt fullt hus på første skyting. Men der klarte ingen å holde følge med Darja Domratsjeva, som skjøt upåklagelig og veldig raskt. De øvrige løperne, blant annet Tiril Eckhoff, fulgte omtrent 15 sekunder bak.

Løpet ble imidlertid ødelagt da hun pådro seg to bom på neste liggende skyting.

Domratsjeva tok kommandoen, men bommet to ganger på første stående skyting. Det åpnet for mange seierskandidater.

Og først ut fra siste skyting gikk Valj Semerenko - med 20 sekunder ned til Preuss og Hildebrand som fulgte bak. Dermed var det duket for dramatikk på sisterunden.