Eckhoff skjøt bort seierssjansen

Tiril Eckhoff var med i seierskampen på lørdagens skiskytterjaktstart i Antholz, men to bom på siste skyting ødela for Fossum-jenta. Laura Dahlmeier vant løpet.

NESTEN: Tiril Eckhoff gikk inn til fjerdeplassen på jaktstarten i skiskyting i Antholz lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NESTEN: Tiril Eckhoff gikk inn til fjerdeplassen på jaktstarten i skiskyting i Antholz lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

27-åringen endte på fjerdeplass i den italienske høyden. Torsdagens sprintvinner hadde ett bomskudd på begge de to første liggendeskytingene, men Eckhoff hang likevel med i teten.

Hun var feilfri på tredje skyting og var i føringen, men noterte to nye bom på den siste. Fire strafferunder var i overkant mye og sendte Eckhoff ut av pallkampen. Hun var i mål 1.09,9 minutter bak Dahlmeier, mens det var drøyt 50 sekunder opp til treeren Darja Domratsjeva.

Dahlmeier vant jaktstarten 17,3 sekunder foran hjemmehåpet Dorothea Wierer.

Fornøyd

Torsdagens verdenscupseier var Eckhoffs femte i karrieren. Hun har aldri gått inn til jaktseierseier når hun har hatt startnummer én.

– Det var bra å få øvd på å gå i front. På siste skyting tenkte jeg at jeg bare måtte prøve å henge på. Jeg er fornøyd med løpet bortsett fra siste skyting. Dette viser at det er mulig, sa Eckhoff til NRK.

Før konkurransene i Antholz hadde Eckhoff en 22.-plass som beste resultat i vinter. Nå kan hun glede seg over en første- og en fjerdeplass på få dager. En plass i OL-troppen er nå bare en formalitet for hennes del.

Skjøt feilfritt

Søndag får Eckhoff en ny seierssjanse. Da står fellesstart på programmet i Antholz.

– Der må jeg prøve å være mer offensiv på liggende og være mer trygg på stående. Så får vi se hvor langt det når, sa Eckhoff.

Kaia Wøien Nicolaisen gikk seg opp fra 34.- til 26.-plass lørdag. Hun imponerte på standplass og skjøt ned samtlige 20 blinker. Synnøve Solemdal avanserte fra 53.- til 29.-plass etter å ha notert seg for tre bom i løpet av de to siste skytingene (stående).

Marte Olsbu og Hilde Fenne fikk ikke gå lørdagens jaktstart fordi de ikke var blant de 60 beste på sprinten.

(NTB)