Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eckhoff skjøt seg bort fra pallen: - Jeg var ikke offensiv nok

Domratsjeva best i Östersund.

Belarus' Darya Domracheva celebrates her victory in the women's 12.5km mass start at the biathlon World Cup competition in Pokljuka, Slovenia, Sunday, March 9, 2014. (AP Photo/Darko Bandic)
Belarus' Darya Domracheva celebrates her victory in the women's 12.5km mass start at the biathlon World Cup competition in Pokljuka, Slovenia, Sunday, March 9, 2014. (AP Photo/Darko Bandic) Vis mer

(Dagbladet): OL-dronning Darja Domratsjeva var best på normaldistansen i Östersund, og seiret dermed i sesongens første verdenscuprenn.

Hviterusseren, som tok OL-gull på distansen i Sotsji tidligere i år, innfridde forventningene. Til tross for to bom gikk hun inn til seier foran finske Kaisa Makarainen og ukrainske Valj Semerenko.

Eckhoff med lenge Men Tiril Eckhoff fulgte henne lenge. 24-åringen åpnet solid med to fulle hus. Så røk hun på to bom på andre liggende, og en bom på siste stående skyting.

Hun var lenge i kampen om en pallplass, men bommene - tilleggsminuttene - gjorde at topp tre falt utenfor rekkevidde. Hun gikk i mål to minutter og 30 sekunder bak Domratsjeva på en sjuendeplass.

- Det var kjempetungt uti der i dag, men jeg er veldig fornøyd med at jeg holdt 0-0 fra start. Jeg bomma to ganger på ligg, det var ikke helt likt meg. Jeg var nok ikke offensiv nok, sier Tiril Eckhoff til NRK.

24-åringen hadde likevel fjerde beste langrennstid.

Mye bomming - Det var tungt uti der i dag, ikke noe gøy. Det er nok forholdene. Vi var ikke like heldige som guttene, det var slush i bakkene, sier Eckhoff.

Elise Ringen og Fanny Welle-Strand Horn bommet begge seks ganger i sitt løp. Kaia Nicolaisen og Marte Olsbu pådro seg fire tilleggsminutter. Hilde Fenne bommet åtte ganger.

Det var altså mye bomming på de norske jentene. Trener Stian Eckhoff sier overfor NRK at det som gjelder nå er å tenke på det de har gjort på trening og glemme dagens løp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling