Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eckhoff skuffet seg selv på kvinnestafetten: - Veldig dårlig

Endte på 5. plass etter svak skyting.

SKUFFET:Tiril Eckhoff og Norge endte på 5. plass på dagens stafett. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
SKUFFET:Tiril Eckhoff og Norge endte på 5. plass på dagens stafett. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

De norske skiskytterjentene hadde en aller tiders sjanse til å kapre en plass på pallen i Rupholding søndag, men én strafferunde og en haug med ekstraskudd gjorde at det bare ble 5.-plass.

Det norske laget, med Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland, Synnøve Solemdal og Tiril Eckhoff, kjempet lenge om en plass på pallen, men Birkelands og Eckhoffs rot på standplass ødela mye.

Til slutt gikk Eckhoff inn til en 5.-plass, 1.11 bak vinnende Ukraina. Tyskland måtte ta til takke med 2.-plass etter tapt spurt, mens Italia ble nummer tre.

Eckhoff kalte sin innsats på sisteetappen «veldig dårlig» overfor NRK.

- Jeg gjør et dårlig avtrekk på liggende. På stående ble jeg litt ivrig, og da går det dårlig, sa hun etterpå.

Lurte Dahlmeier Birkeland pådro Norge deres ene strafferunde på den andre etappen, mens de norske jentene i tillegg måtte bruke hele 13 ekstraskudd.

I tillegg brukte de mye tid på å lade om ekstraskuddene, og det kostet også.

Laura Dahlmeier var favoritt til å slå Olena Pidhrusjna i spurten, men ukraineren lurte tyskeren på oppløpet med en stengemanøver som fikk hjemmepublikumet til å reagere med pipekonsert.

Godt løp av Olsbu og Solemdal Olsbu ga Norge et veldig godt utgangspunkt med sin førsteetappe, men Birkelands svake skyting skapte problemer. Hun gikk heller ikke særlig raskt i sporet.

Solemdal leverte på sin side en meget god etappe, og etter ett ekstraskudd på liggende skyting, skjøt hun perfekt på stående.

Da var Norge med i kampen om seieren igjen, men Eckhoffs skyteproblemer på sisteetappen gjorde at det ble en umulig oppgave.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media