Eckhoff snytt for pallen av sensasjon: - Dette skjønner vi ingenting av

Viste gode takter med 5. plass i Östersund.

NESTEN: Tiril Eckhoff tok en ny 5. plass i Östersund.
Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
NESTEN: Tiril Eckhoff tok en ny 5. plass i Östersund. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tiril Eckhoff avsluttet fjorårets sesong med tårer og skuffelse. I år er hun både mer avslappet og offensiv. Og ikke minst en bedre skiskytter.

4. plassen på torsdagens 15 kilometer ble fulgt opp med en 5. plass på dagens sprint i Östersund.

- Jeg kjenner at jeg responderer bra, så det lover godt for fortsettelsen. Jeg liker meg her i Östersund og kan ikke klage over dette, sier Eckhoff til NRK.

Gabriela Soukalova fant foran sensasjonskvinnen Federica Sanfilippo og Franziska Preuss.

Sanfilippo (25) fra Italia hadde aldri vært bedre enn nr. 30 i verdenscupen før dagens 2. plass, i tillegg til en 11. plass under VM i Kontiolahti forrige vinter.

Absolutt ingen hadde forventet at hun ville slå Eckhoff.

- Sanfilippo rister på hodet. Det gjør vi også. Dette skjønner vi ingenting av, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

- Det er en av de største sensasjonene jeg har kommentert, fortsatte han.

Til slutt snek også Olena Pidhrushna seg foran Eckhoff fra et sent startnummer, slik at det norske håpet endte på 5. plass.

Dårlig start Eckhoff gikk raskt i sporet, men bommet én gang på liggende. 25-åringen fra Bærum slo imidlertid til med en perfekt stående skyting.

Dermed var hun på skuddhold før sisterunden med kun noen sekunder å hente på Jana Gerekova. Eckhoff banket til på den siste runden og knuste slovaken.

Samtidig jaget det finske esset Kaisa Mäkäräinen bak, men selv ikke hun klarte å hamle opp med Eckhoff på sisterunden. I mål var Norges beste kvinnelige skiskytter 11,8 sekunder foran Mäkäräinen og et par sekunder til foran Gerekova.

Men plutselig kom det en italiensk sensasjon. Federica Sanfilippo skjøt perfekt og hadde bra fart på skia. I mål var hun 25,4 sekunder foran Eckhoff. Like etterpå snek Franziska Preuss seg inn på 2. plass, rett foran Eckhoff.

Gabriela Soukalova ville også ha en finger med i spillet. Tsjekkeren var best på både standplass og i sporet og kapret seieren fra sent startnummer, 15 sekunder foran Sanfilippo.

OVERRASKET: Federica Sanfilippo overrasket alle med 2. plass i Östersund. Foto: REUTERS/Christine Olsson/TT
OVERRASKET: Federica Sanfilippo overrasket alle med 2. plass i Östersund. Foto: REUTERS/Christine Olsson/TT Vis mer