Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eckhoff tok OL-bronse: - Jeg begynte å tvile på meg selv

Tiril Eckhoff tok bronse på fellesstarten.

ENDELIG OPPTUR: Tiril Eckhoff la ikke skjul på at hun har hatt et tøft OL. I dag kom endelig jubelen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
ENDELIG OPPTUR: Tiril Eckhoff la ikke skjul på at hun har hatt et tøft OL. I dag kom endelig jubelen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Endelig gikk ting litt på skinner for Tiril Eckhoff i OL. Hun bommet to ganger, men gikk forrykende i sporet.

Slovakiske Anastasija Kuzmina kunne ingen gjøre noe med. Men da Eckhoff skjøt en glitrende sisteserie, var bronsen innen rekkevidde. Det handlet bare om å gå fort.

- Jeg er så glad. Jeg skjøt bedre enn tidligere, og la en slagplan som jeg klarte å følge, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

- Når du trener så mye, uten å få det til. Da begynner jeg å tvile. Jeg tvilte på om jeg har det i meg, men skiskyting varierer så mye, sier Eckhoff videre.

27-åringen kopierte bronsemedaljen fra 2014. Skiskytteren har vært på reise i flere måneder - og knapt sett verken familie eller kjæresten i oppladningen til OL.

- Jeg var hjemme 20. desember, men ellers har jeg vært på reise siden november. Jeg har tatt noen valg, som kanskje ikke er noen kjærestemessig-prioritet. Nå sitter jeg med en medalje, og må si at jeg har truffet med formen, sier Eckhoff.

Hun forteller at det har vært en tøff start på OL - der hun ikke har lykkes på sprint og jaktstart slik hun ønsker.

- Det var deilig å få det til. Jeg har hatt en hard uke og ofret så mye for å være her. Da var det innmari digg med medalje, sier Eckhoff til TV Norge.

- Jeg er skikkelig stolt av meg selv, egentlig, for i går var jeg skikkelig langt nede. Jeg var skikkelig deppa fordi det hadde gått så ræva (tidligere i mesterskapet, journ. anm). At jeg får det til i dag, er så deilig, sier Eckhoff.

Darja Domratsjeva tok sølv.

- Det var deilig og all ære til de som har støttet meg. Jeg har mistet litt troen på meg selv. Det er mange som jeg må takke der ute, sier Eckhoff.

Uslåelig Kuzmina

Marte Olsbu ble nummer åtte med en bom.

- Det stemmer ikke i sporet, men skytingen er bra. På en god dag skal jeg være med å kjempe om pallen. Derfor er det utrolig moro at Tiril får det til. Jeg unner henne denne bronsen, sier Olsbu til Dagbladet.

Trener og bror Stian Eckhoff forteller:

- Det er kjempestort å få denne bronsen. Nå er

På første skyting skjøt Marte Olsbu fullt hus, og hang med i teten, sammen med stjerner som Anastasjia Kuzmina (Slovakia) og Dorothea Wierer (Italia).

Tiril Eckhoff bommet en gang, og gikk ut 33 sekunder bak teten - men hadde følge med blant andre Laura Dahlmeier.

Mens Kuzmina fylte på andre skyting, bommet Olsbu. Eckhoff, derimot, fylte, men var likevel 30 sekunder bak teten.

Kuzmina gikk fort og skjøt prikkfritt. Det ga henne ledelsen inn til siste skyting. Hun nølte lenge med det siste skuddet, som hun bommet på. Men det holdt likevel til seier for Kuzmina.

Medaljeløp

De norske jentene bommet på tredje skyting - men Tiril Ekchoff gikk forrykende i sporet. Og da hun skjøt fullt på siste skyting og gikk ut på tredjeplass, var en medalje fullt innen rekkevidde.

Hun slapp ikke løperne bak noe nærmere. Bærumsjenta klarte heller ikke å nære seg Domratsjeva og Kuzmina foran, men det betyr ikke så mye.

27-åringen fikk endelig til et godt renn, og tok en OL-bronse, etter et meget solid langrenn.

Kvinner, fellesstart 12,5 km:

Gull: Anastasiya Kuzmina, Slovakia 35.23,0 (1)

sølv: Darja Domratsjeva, Hviterussland 0.18,8 (1)

bronse: Tiril Eckhoff, Norge 0.27,7(2)

4) Lisa Vittozzi, Italia 0.45,6 (2), 5) Hanna Öberg, Sverige 0.46,5 (1), 6) Dorothea Wierer, Italia 0.47,3 (1), 7) Nadezjda Skardino, Hviterussland 0.47,9 (0), 8) Marte Olsbu, Norge 0.51,6 (1), 9) Marie Dorin Habert, Frankrike 0.57,9 (2), 10) Kaisa Mäkäräinen, Finland 1.00,9 (2).

30 utøvere fikk plassering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!