Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutningen i Holmenkollen

Eckhoff vant i Kollen - til tross for ekorn-angrep:
- Det er ikke til å tro

Tiril Eckhoff vant sesongavslutningen i Holmenkollen etter en fabelaktig prestasjon. Hennes eneste bom kom rett etter at et ekorn stjal showet.

VANT: Tiril Eckhoff kunne endelig juble for seier på dagens fellesstart i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VANT: Tiril Eckhoff kunne endelig juble for seier på dagens fellesstart i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tiril Eckhoff triumferte i sesongens siste verdenscuprenn med 19 av 20 treff på fellesstarten i Holmenkollen. Det var oppsiktsvekkende bra for 26-åringen, som har trøblet stort på standplass denne sesongen.

Fossum-jenta fikk til og med bære det norske flagget inn på oppløpet foran hjemmefansen etter å ha utklasset Gabriela Koukolava på sisterunden. 22,6 sekunder ble til slutt seiersmarginen til Eckhoff. Kaisa Mäkärainen kapret 3. plassen.

Eckhoffs eneste bom i konkurransen kom på den tredje skytingen. Det skjedde rett etter at et ekorn stjal showet og løp inn i løypa, rett foran tetgruppa.

Ekornet kom seg unna i tide, men valgte å snu og hoppe opp på den franske skiskyteren Justine Braisaz, før ekornet hoppet videre mot Eckhoff.

- Haha, ekornet hoppet jo mot oss. Jeg håper ikke jeg drepte det, sier 26-åringen til NRK og ler.

Ekornet fikk velfortjent TV-tid for stuntet. Men det er Eckhoff som er dagens store stjerne i Holmenkollen.

- Det er tre år siden jeg har gått bra på en fellesstart. Dette var så digg, for jeg er så dritt lei av å gå strafferunder, sier hun.

Strålende start

Tiril Eckhoff skjøt fullt på første liggende der Marte Olsbu bommet én gang i likhet med storfavoritten Laura Dahlmeier.

Marie Dorin Habert måtte to ganger i strafferunden, mens de øvrige favorittene fikk fullklaff på første skyting.

Eckhoff gikk seg opp i ledelsen på den andre runden og fulgte opp med en ny perfekt serie på andre skyting, mens Gabriela Koukalova og Dorothea Wierer bommet én gang her. Dermed gikk det norske hjemmehåpet ut i tet sammen med Susan Dunklee.

Ekorn-angrepet

26-åringen fra Fossum dro på tetgruppa før de stående skytingene i Holmenkollen. Da kom plutselig et ekorn løpende inn i løypa, slik at Justine Braisaz måtte ploge.

Ekornet fikk TV-tiden den var ute etter og kom seg over rett før skiskytterstjernene. Så valgte plutselig ekornet å snu, før den hoppet opp på Braisaz og deretter på Eckhoff. Begge bommet på den påfølgende skytingen. Det ble én strafferunde på Eckhoff og to på Braisaz.

Franziska Hildebrand traff imidlertid på samtlige skudd og gikk ut i en solid ledelse. Men den tyske jenta klarte ikke å holde nervene i sjakk på siste stående.

- Ikke til å tro

Der slo imidlertid Eckhoff til med en ny fantastisk serie. 19 av 20 treff er oppsiktsvekkende bra for 26-åringen.

- Det er ikke til å tro etter den elendige skytingen hun har vist denne sesongen. Det er helt utrolig, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Eckhoff gikk ut så og si likt med Koukalova på den siste runden i årets siste verdenscuprenn. Hjemmehåpet, som ble verdensmester på sprinten i Holmenkollen i fjor, utklasset den tsjekkiske jenta på de siste kilometerne.

Dermed kunne Eckhoff bære det norske flagget med stolthet og juble for norsk seier i Holmenkollen. Det var svært etterlengtet etter en sesong med mye motgang.

Marte Olsbu ble nr. 16 etter fire strafferunder totalt. Ingen andre norske jenter var blant de 30 som fikk delta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!