Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiril Eckhoff om jaktstarten i Holmenkollen

Eckhoff var redd hun skulle bli tatt igjen:
- Min største frykt

Tiril Eckhoff var redd hun skulle bli tatt igjen med en runde av teten på skiskytterjaktstarten i Holmenkollen. – Det var min største frykt, sa 27-åringen.

DÅRLIG DAG: Jaktstarten i Holmenkollen ble en brutal affære for Tiril Eckhoff. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DÅRLIG DAG: Jaktstarten i Holmenkollen ble en brutal affære for Tiril Eckhoff. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bronsevinneren på fellesstarten fra OL i Pyeongchang skjøt på seg sju strafferunder på veien mot 49.-plassen på hjemmebane søndag. I mål hadde hun kun sju løpere bak seg. Det er naturlig nok milevis unna der skiskytterprofilen ønsker å være.

Eckhoff startet samtidig som nummer 55 etter å ha skutt på seg fire strafferunder på torsdagens sprint – og hadde et meget vanskelig utgangspunkt. Bedre ble det ikke etter første skyting søndag.

- Den verst tenkelige måten å gå et skirenn på. Det gikk greit i sporet, men det nytter uansett ikke når du starter med tre strafferunder og bare surrer bak der. Det handlet til slutt bare om å komme seg til mål uten å bryte eller bli tatt igjen med en runde, sa Eckhoff til NTB etter målgang.

Ut av løpet

- Du trodde du ville bli tatt igjen med en runde?

- Det var min verste frykt i dag. Etter første skyting tenkte at jeg nå må jeg gå og være redd for det også, sa 27-åringen.

Hadde hun blitt innhentet med en runde av teten, ville hun ikke fått lov til å fullføre jaktstarten foran et entusiastisk Kollen-publikum.

- Det hadde rett og slett vært helt forferdelig, men det var ikke akkurat noe drømmescenario å gå helt sist heller, sa Eckhoff.

Domratsjeva vant

Til slutt var hun slått med fire og et halvt minutt av jaktstartvinner Darja Domratsjeva, som avgjorde seiersduellen mot slovakiske Anastasia Kuzmina på sisterunden. Amerikanske Susan Dunklee tok tredjeplassen.

Kuzmina kunne trøste seg med at hun festet et strammere grep om verdenscupen sammenlagt med andreplassen. Den finske veteranen Kaisa Mäkäräinen har ledet an i den kampen den siste tiden, men måtte se Kuzmina gå forbi torsdag. Domratsjeva er nummer tre.

Tiril Eckhoff har på sin side samlet kun 183 poeng denne sesongen og ligger på 32.-plass. Med til historien hører det at 27-åringen har gått glipp av en håndfull renn.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!