IKKE LENGER FJERDEETAPPE: Tiril Eckhoff går tredje etappe for Norge på VM-stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE LENGER FJERDEETAPPE: Tiril Eckhoff går tredje etappe for Norge på VM-stafetten. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Eckhoff vraket som ankerkvinne på stafetten

Marte Olsbu går sist for Norge.

Marte Olsbu blir ankerkvinne på Norges VM-lag fredag. Synnøve Solemdal ble vraket til normaldistansen, men går førsteetappe.

Frolandsjenta Olsbu har vist god fart i sporet, men litt for svak skyting har kostet henne en topplassering.

- Begrunnelsen er at Marte er i kjempeform. Hun er normalt vår faste førsteetappeløper. Hennes langrennsform er såpass sterk at det blir sløsing av ressurser å bruke henne på første etappe her i VM, sa landslagstrener Stian Eckhoff.

- Jeg kjenner at jeg er litt nervøs. Jeg har aldri gått sisteetappen før. Det blir hardt, men jeg gleder meg veldig, sa Olsbu selv.

Fanny Horn Birkeland og Tiril Eckhoff går de øvrige to etappene. Kaia Wøien Nicolaisen må stå over.

- Tiril er en angriper. Hun liker å jage konkurrenter, derfor tror jeg det er lurt å ha henne på den tredje etappen, forklarte storebror Eckhoff.

- Det er deilig å gå den tredje etappen. Jeg håper at jeg klarer å være offensiv på etappen min og sørge for at vi holder oss i tet, la Tiril Eckhoff til.

Solemdal som ikke fikk gå normaldistansen, er spent på formen.

- Jeg er veldig spent, men jeg gleder meg. Jeg er iallfall den eneste som er garantert å være med i teten en stund, spøkte Solemdal.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram