Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eckhoffs frekke stikk til Bjørndalen fikk alle til å bryte ut i latter

Korrigerte seg raskt.

DE FIRE UTVALGTE: Dette er Norges lag på mixedstafetten:  Marte Olsbu, Froland IL, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF, Johannes Thingnes Bø, Markane IL og Tarjei Bø, Markane IL . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DE FIRE UTVALGTE: Dette er Norges lag på mixedstafetten: Marte Olsbu, Froland IL, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF, Johannes Thingnes Bø, Markane IL og Tarjei Bø, Markane IL . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Skiskytter-VM i Holmenkollen innledes med torsdagens mixed stafett hvor Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø representerer de norske fargene.

Det betyr at to av tidenes beste skiskyttere, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen, ikke får gå mesterskapets åpningsdistanse.

Til Dagbladet forteller lillebror Bø at han var lettet over avgjørelsen.

- Det er en prestasjon å få gå på dette laget. Det kunne like gjerne vært Emil og Ole Einar som ble valgt. Det var en knallhard kamp om disse plassene. Nå må vi ta vare på denne muligheten, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

- Jeg er spent, men fremfor alt gleder jeg meg veldig.

Eckhoffs stikk til Bjørndalen Tiril Eckhoff var den mest selvskrevne på torsdagens stafettlag, i kraft av sin posisjon som kvinnelandslagets ubestridte ener. På herresiden er de fire stjernene relativt jevne.

Eckhoff har ikke noe imot at veteranene Bjørndalen og Svendsen ble vraket. Hun har stor tro på den unge kvartetten, hvor Tarjei Bø er eldstemann med sine 27 år, vi prestere.

- Jeg synes det er kult at vi stiller med så unge utøvere. Det er kulere å gå når vi har et så ungt lag, sier Eckhoff, før hun retter blikket mot 42 år gamle Bjørndalen og skjønner at hun nettopp har sendt et frekt aldersstikk.

- No offense, Ole Einar, sier Eckhoff og blir møtt med latter fra både Bjørndalen, lagkameratene og pressekorpset.

Stor interesse Stemningen var generelt god i den norske skiskytterleire før det nært forestående mesterskapet på hjemmebane. Et stort utvalg at både norske og utenlandske medier møtte de norske skiskytterne med mange spørsmål.

Blant annet imponerte Tarjei Bø med sine tyskspråklige ferdigheter i et intervju med tysk TV, mens Thingnes Bø slo til med en kreativ finsk vits på oppfordring fra finsk TV.

Samtidig er det mange usikkerhetsmomenter hos det norske laget som nesten ikke har konkurrert i verdenscupen den siste måneden.

- Jeg har vært på bunn, men har fått nullstilt meg nå. Jeg håper Norge får en god start på mixed stafetten. Det vil være godt nytt for hele laget, sier stafettvrakede Svendsen til Dagbladet.

Trenger god start Tarjei Bø er tydelig på at en god norsk start vil ha enorm betydning for hele det norske laget.

- Det vil øke sjansene for gode prestasjoner senere i mesterskapet. Selvtillit er undervurdert i idrett. Det er ekstremt viktig. En god start vil bety svært mye, sier Bø til Dagbladet.

- Vi gleder oss enormt. Det kan fort bli et høydepunkt i karrieren. Dette er nok noe jeg vil huske lenge, supplerer lillebror Johannes.

Frykter Frankrike Den norske kvartetten spår imidlertid en hard medaljekamp på torsdagens mixed stafett.

- Tsjekkia er en bra kandidat, men har ikke vært like sterke som før. Tyskland blir gode hvis de stiller med sitt beste lag. De er kanskje favoritter, sier Tarjei Bø.

-  Frankrike er gode, og man vet aldri med Russland heller, supplerer Eckhoff. 

Tarjei Bø tror det norske laget har gode forutsetninger for å gi Kollen-publikummet en god opplevelse. 

- Det blir et realt show fra start til mål. Vi har flotte damer på laget i tillegg til en lillebror som har vært verdens beste skiskytter de siste ukene. Jeg håper jeg får et godt utgangspunkt, sier Norges ankermann.

-  Vi går for medalje, og blir skuffet hvis vi ikke klarer det. Skulle vi ta gull, blir vi henrykte, forteller lillebror Bø.