Ingrid Landmark Tandrevold:

Eckhoffs skryt: - Hun tar over

Tiril Eckhoff har vært dronninga i Pokljuka-VM, men etter søndagens fellesstart peker hun ut sin arvtaker.

DEN NESTE: Det mener i hvert fall Tiril Eckhoff om bestevenninna Ingrid Landmark Tandrevold. Foto: AP Photo/Darko Bandic
DEN NESTE: Det mener i hvert fall Tiril Eckhoff om bestevenninna Ingrid Landmark Tandrevold. Foto: AP Photo/Darko Bandic Vis mer
Publisert

POKLJUKA (Dagbladet): Tiril Eckhoff har vært den største stjerna under VM her i Pokljuka, men på søndagens fellesstart måtte hun stille seg i skyggen av bestevenninna Ingrid Landmark Tandrevold.

Eckhoff måtte ut i strafferunden hele tre ganger, men var pigg i sporet og tok bronsen på oppløpet foran Marte Olsbu Røiseland. Men ingen av de to rutinerte norske jentene kunne tukte Ingrid Landmark Tandrevold.

Hun rykket fra Olsbu Røiseland på sisteetappen og gikk inn til sølv bak østerrikske Lisa-Theresa Hauser.

Med bare en bom og en fart i sporet man knapt har sett maken til av Fossum-jenta imponerte hun samtlige. Etter målgang fikk hun anerkjennelsen som nok betyr aller mest. Årets VM-dronning, Tiril Eckhoff, pekte hun ut som sin kommende arvtaker.

- Det er veldig gøy. Du skal ikke se bort ifra at hun tar over skiskytter-verdenen etterhvert, sier Eckhoff til Dagbladet.

BLE JAGET: Ingrid Landmark Tandrevold kunne puste lettet ut etter sølv på fellesstarten i VM. Video: Lie. Vis mer

- Ikke helt der

For sikkerhets skyld så vurderer ikke Eckhoff å legge opp ennå, men Tandrevold er seks år yngre og det er nok dette hun sikter til.

Den yngste av de to venninnene blir litt perpleks når hun hører venninnas lovord, og svarer ydmykt når hun blir konfrontert av Dagbladet.

- Jeg er nok ikke helt der ennå. Jeg er veldig glad for at jeg har to ledestjerner foran meg som jeg vet at presterer hver helg, så ikke alt presset hviler på mine skuldrer. Jeg tror vi skal være utrolig glad for at vi er et lag som matcher hverandre så bra, pushe hverandre så bra. Vi vet at en topprestasjon hos den ene er godt nok til å være helt der oppe i verdenstoppen, forteller Tandrevold til Dagbladet.

De to Fossum-jentene er bestevenninner både i og utenfor landslaget. Har podkast sammen og deler hverandres opp- og nedturer. Dermed var det spesielt å stå på pallen i Pokljuka sammen.

- Det er spesielt morsomt hvertfall nå som vi jobber sammen, prater sammen og deler masse sammen. Da er det veldig, veldig gøy, smiler Eckhoff stolt til Dagbladet.

- Hvem hadde trodd?

Tandrevold har hatt en tøff sesong, slitt litt med prestasjonene og blitt rammet av hjertetrøbbel bare en snau måned før VM. Når VM nå er over står hun med en medalje av hver valør.

- Hvem hadde trodd? Det hadde I hvert fall ikke jeg. Jeg er utrolig fornøyd og føler at jeg klarer å bevise overfor meg selv at jeg har det som man må ha for å være med oppe i toppen og ikke minst at jeg har et hode som funker under press, forteller en stolt Tandrevold til Dagbladet.

Mandag går flyet hjem for de norske skiskytterne. Der får de en velfortjent pause før det bærer videre til verdenscupen i Nove Mesto i begynnelsen av mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer