Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ecuador pekte nese til skeptikerne

Banket Polen 2-0 i Gelsenkirchen.

Polen - Ecuador 0-2.

(Dagbladet.no): Ecuador ble av mange eksperter nærmest avskrevet allerede før VM startet. Den største innvendingen har vært at laget kun er gode på hjemmebane - der de spiller på 3000 meters høyde.

I kveld viste imidlertid sør-amerikanerne at de har litt flere strenger å spille på. Det skulle et langt innkast til for å få fart på kampen etter en kjedelig innledning. 23 minutter var spilt da Agustin Delgado stusset ballen bakover i feltet, og Carlos Tenorio headet ballen kontant i mål under sterkt press fra Polens høyreback.

Resten av omgangen kontrollerte Ecuador det meste - bortsett fra da keeper Cristian Mora feilberegnet grovt på en Polen-corner like før pause. Heldigvis for gultrøyene klarte ikke Krzynowek å utnyttet missen, og headingen gikk utenfor.

Spilte smart

Polen viste langt friskere takter etter pause, men slet med å skape sjanser mot en kompakt forsvarsmur av Ecuador-spillere.

Ecuador tillot Polen å styre mesterparten av spillet - men virket giftige når de først kom.

Som de gjorde ti minutter før slutt:

EFFEKTIVE: Ecuador og Agustin Delgado har skaffet seg et glitrende utgangspunkt i gruppa A etter å ha beseiret Polen 2-0. Her har Delgado nettopp rullet inn 2-0 i åpent mål. Foto: REUTERS
EFFEKTIVE: Ecuador og Agustin Delgado har skaffet seg et glitrende utgangspunkt i gruppa A etter å ha beseiret Polen 2-0. Her har Delgado nettopp rullet inn 2-0 i åpent mål. Foto: REUTERS Vis mer

Kaviedes befant seg plutselig alene med Polen-keeper Boruc snaue ti minutter før slutt. Polen-forsvaret skrek på offside, men linjemannen holdt flagget nede.

På uegoistisk vis trillet Kaviedes bare ballen til siden, og Agustin Delgado fikk æren av å trille ballen i åpent mål.

Polen hadde to stolpeskudd i sluttminuttene, men Ecuador red av stormen.

Overrasket

Polen var sammen med Tyskland regnet som en klar favoritt til å avansere fra gruppe A - men nå har Ecuador skaffet seg et glimrende utgangspunkt til å gå videre.

Det er en aldri så liten overraskelse, også med tanke på at flere av Ecuador-spillerne så sent som for åtte dager ble hardt rammet av forkjølelse.

- Det har slått ut landslagssjef Luis Suarez og nesten alle spillerne, sa talsmann Victor Mestanza.

Det skulle imidlertid mer til enn litt kjølig tysk vårvær for å knekke Ecuador.

• Din kommentar: Er Ecuador undervurdert i dette mesterskapet?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media