Ecuador slo Colombia - etter 39 år

Agustin Delgado og Franklin Salas gjorde at Ecuador slo Colombia for første gang på 39 år onsdag. Kampen var preget av mye stygt spill.

Forrige gang spillerne fra Ecuador kunne ga av banen etter å ha slått colombianerne var 25. juni 1965 - i kvalifiseringen til VM-sluttspillet i 1966. Da vant Ecuador to kamper på rappen mot naboene i Sør-Amerika, men etter seirene midt på 1960-tallet er det bare blitt nederlag.

I onsdagens VM-kvalifisering ble det delt ut sju gule kort. I tillegg ble Colombias Elkin Murillo sendt i garderoben med rødt kort.

Seieren gjorde at Ecuadors håp om å nå VM-sluttspillet for annen gang i historien og for annen gang på rad lever videre, men nederlaget gjorde at Colombia inntok bunnplassen på tabellen, og landet må nok innse at en plass i VM-sluttspillet i Tyskland i 2006 er lenger unna enn noen gang.

Rapportene fra kampen tyder på at det var en fortjent seier Ecuador vant etter at Delgado ga laget ledelsen etter tre minutter. Colombia utlignet, men uavgjortresultatet sto bare i ti minutter etter kraftig press mot det colombianske målet.

NTB