EN LITT ANNEN: Kulthelten fra hoppbakken, engelske Eddie "the Eagle" Edwards, har endelig vunnet det engelske publikummet i den britiske versjonen av "Skal vi stupe". Her er han avbildet under fakkelstafetten før Vancouver-OL i 2010.Foto: AP /The Canadian Press, David Lipnowski/ Scanpix
EN LITT ANNEN: Kulthelten fra hoppbakken, engelske Eddie "the Eagle" Edwards, har endelig vunnet det engelske publikummet i den britiske versjonen av "Skal vi stupe". Her er han avbildet under fakkelstafetten før Vancouver-OL i 2010.Foto: AP /The Canadian Press, David Lipnowski/ ScanpixVis mer

Eddie «the Eagle» vant stupekonkurranse

Nå er han publikumsfavoritt i England.

Den pensjonerte skihopperen Eddie «the Eagle» Edwards (49) vant lørdag kveld finalen i Splash, den britiske utgaven av «Skal vi stupe».

Forhåndsfavoritten Edwards ble stemt til topps i programmet på ITV etter at han leverte et individuelt stup og et synkronstup fra timeteren. Dommerpanelet ga ham 59 poeng av 60 mulige, og Edwards slet med å holde tårene tilbake da han mottok trofeet.

Det individuelle stupet var en to og en halv forlengs salto. Synkronstupet gjorde han sammen med Tom Daley, som tok OL-bronse i stuping i fjor.

- Han er helt utrolig. Jeg har aldri jobbet med noen som plukker opp teknikken så fort, sa stupehelt Daley, som har trent deltakerne i Splash.

Eddie The Eagle ble kjent i 1987 da han tross dårlig syn og en rekke andre utfordringer deltok i hopp-VM i Oberstdorf og ble nummer 55. Året etter deltok han i OL i Calgary, der han havnet sist både i normalbakken og storbakken. Jo dårligere han hoppet og jo mer kritikk han fikk i hoppmiljøet, jo mer populær ble han verden over.

I dag er Edwards leder for et bygningsfirma i Cheltenham, der han bor med familien. Han har operert synet og kvittet seg med de karakteristiske brillene, som dugget til da han drev med skihopping, slik at han knapt så noe når han satte utfor.

(NTB)