Eden Hazard: Reisen til toppen

Hva skal til for å gjøre potensial om til kvalitet? Chelseas briljante belgier lanserer seks punkter for å bli superstjerne. 

SUPERSTJERNE: Chelseas Eden Hazard. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SUPERSTJERNE: Chelseas Eden Hazard. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

(FourFourTwo): Eden Hazard har levert varene igjen denne sesongen under manager Antonio Conte, etter en svak periode under José Mourinho sesongen før.

Midtbaneeleganten scoret blant annet et fantastisk mål mot rivalene i Arsenal forrige ligarunde, og er sammen med de blå på stø kurs mot ligagull.

Her får du noen av hans beste tips for å lykkes på fotballbanen.

Aldri vær fornøyd

- Som spiller forventer jeg alltid mer av meg selv. Jeg ønsker ikke bare å vinne Champions League; jeg vil vinne Premier League og FA-cupen også. Jeg ønsker å vinne alt. Det er det som driver meg. Forrige sesong scoret jeg 14 mål i Premier League - det er ikke nok. Jeg må score mer denne sesongen. Jeg har arvet ambisjonene fra mine foreldre. Dersom du ønsker å bli en stjernespiller, kan du aldri være fornøyd. Du må alltid ville ha mer.

Respekter motstanderen din

- Premier League har lært meg at alle lag kan slå deg; selv når du spiller mot de mindre lagene, for de er kapable til å levere bedre prestasjoner. Når du spiller for et storlag, ønsker alle å slå deg. De beste spillerne leverer på banen uke inn og uke ut, uansett hvem de møter. Du må ha ønske å vinne og sørge for at du har riktig holdning i hver eneste kamp.

Analyser spillet ditt

- Etter en kamp vet jeg alltid om jeg spilte bra eller dårlig. Som fotballspiller må du reflektere over det du har levert, men det er viktig at du er ærlig med deg selv. Selv om du har spilt bra eller ikke, må du alltid ta sikte på å spille bedre i neste kamp. Du kan ikke si: «jeg var veldig god; jeg ønsker å spille slik igjen». Det er ikke mulig. Du må alltid ha et ønske om mer. Uansett hvordan jeg har spilt vil jeg fokusere på neste utfordring så fort kampen er over.

Hør på treneren

- Det er viktig å høre på trenerens taktiske instruksjoner, særlig når du spiller på midtbanen hvor du skal både angripe og forsvare. Den beste måten å forsvare på er å holde på ballen. Dersom du har ballen, kan ikke motstanderen score. Når du har ballen må du ikke forsøke å tvinge fram avslutninger, vent til det riktige øyeblikket og forsøk å score. Når du ikke har ballen, press motstanderen og tving dem til å gjøre feil.

Alltid tenk på laget

- Det hender at du må tilpasse deg for å hjelpe laget. Som offensiv midtbanespiller for et topplag, har jeg lært at jeg må hjelpe forsvaret og ikke bare angriperne. Det kan være vanskelig fordi du ønsker å hjelpe laget til å skape en sjanse eller score et mål, men du må gjøre det som kreves. Noen ganger må du hjelpe laget på andre måter. Du vil ikke alltid lykkes, men det vil være en lærerik opplevelse.

Gled deg over fotballen

- Da jeg var liten gutt pleide jeg å komme hjem fra skolen og løpe rett i hagen for å øve på ferdighetene mine. Jeg lærte også mye av å se på Ronaldinho og Robinho på YouTube. Fotball er et taktisk spill og du må være profesjonell på banen, men samtidig smile og glede deg over det. Jeg spiller for fansen. Jeg elsker å underholde dem. Jeg liker å storme mot forsvarere og skjære forbi dem på innsiden eller gå forbi dem på utsiden. Det er viktig at motstanderen gjetter hvilken vei du skal gå.