Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edin på vent, Stange inne

Her er Thorirs VM-jenter.

ÅTTE PÅ VENT: Thorir Hergeirsson presenterte i dag 12 VM-klare spillere. Åtte spillere kjemper om de fire siste plassene.
ÅTTE PÅ VENT: Thorir Hergeirsson presenterte i dag 12 VM-klare spillere. Åtte spillere kjemper om de fire siste plassene. Vis mer

||| LYSAKER (Dagbladet): Thorir Hergeirsson presenterte i dag troppen som skal forsvare Norges ære i VM. Det vil si: Han tok ut deler av den.

Som varslet tidligere vil han vente litt med det endelige uttaket. Han har plukket ut tolv spillere, som vil bli supplert med ytterligere fire.

Hvilke spillere det blir avhenger blant annet av om Katrine Lunde Borgersen blir klar i tide. Tine Stange er foreløpig den eneste mesterskapsdebutanten i troppen. Anja Edin og sju andre spillere er i ventegruppa.

Dette var Hergeirssons første mesterskapsuttak som hovedtrener. Han innrømmer at det har brukt hodet mye den siste tida.

- Det har vært en del grubling, det er det alltid. Vi har også møtt en del utfordringer, som følge av at ikke alle er disponible. Det har vært litt annerledes denne gangen, siden det er jeg som har sittet med det endelige ansvaret. Samtidig jo Mia (Hermansson Hödahl) og jeg brukt mye tid på dette sammen, sier islendingen til Dagbladet.

Hjernerystelse
Hergeirssons «Nye Norge» har i høst gått på to smeller i VM-oppkjøringen. Det ene tapet, mot Romania, var nærmest «planlagt», siden han da valgte å spare sentrale spillere for at ferskingene skulle få kjenne på et tett og jevnt oppgjør.

KINA-MAT: Kari Mette Johansen og Karoline Dyhre Breivang koste seg med kinesisk mat under presentasjonen av VM-troppen.
KINA-MAT: Kari Mette Johansen og Karoline Dyhre Breivang koste seg med kinesisk mat under presentasjonen av VM-troppen. Vis mer

Nederlaget for Brasil i Bergen var derimot verre. Da spilte de norske jentene en svært skuffende kamp, men de reiste seg i hvert fall mot samme motstander dagen etter.

Flere ferskinger har benyttet høsten særdeles godt. Storhamar-spilleren Anja Edin har virkelig grepet sjansene hun har fått, og hun skaffet seg mange nye tilhengere med artisteri på banen. Bakspilleren pådro seg en hjernerystelse i helgas storseier mot kypriotiske Panellinios Lefkosias, men hun er trolig tilbake i løpet av ei uke.

- Alle spillerne som er satt på vent, blir med til Møbelringen Cup. Det blir utfordrende å plukke ut fire, for alle har lagt inn gode søknader, De som har kommet inn har vist fram sine spisskvaliteter, sier landslagssjefen.

Edin er langt fra den eneste av landslagsjentene som har vært uheldig i høst.

Sykdom og skader
Tonje Larsen har slitt med en kneskade, og har først de siste to Champions League-kampene til Larvik spilt i angrep. Det har hun derimot gjort så godt at det ikke er noe tvil om at VM-formen er i rute.

image: Edin på vent, Stange inne

Hennes lagvenninne Tine Rustad Kristiansen pådro seg en skulderskade, som førte til at hun gikk glipp av mange klubb- og landskamper. Nå er hun tilbake og i god form.

- Hun har vist bra driv i de siste kampene og det er godt å se at skaden ikke har satt henne tilbake skuddmessig, sier Hergeirsson.

Byåsen-målvakt Kari Aalvik Grimsbø har fått svineinfluensa, men VM skal ikke være i fare for henne. Også Linn Jørum Sulland forventes å bli spilleklar i løpet av ei uke eller to, etter at hun ble påvist virus på balansenerven.

- Hun trente for første gang i går, og det gikk ganske bra. Nå vil vi se an utviklingen hennes videre, sier Thorir.

Kristine trenger matching
I tillegg til dette er det altså fortsatt knyttet stor usikkerhet rundt VM-deltakelsen til Kristine Lunde-Borgersen. Hun er ikke kampklar ennå, og landslagslege Ola Sand sier til Dagbladet at han er i en løpende dialog med det medisinske støtteapparatet til Viborg.

- Kristine trenger fortsatt tid. Vi må se an når hun kan begynne å trene skikkelig og om hun får trent nok. Og som hun sier selv, vil hun gjerne matches skikkelig før VM også. Vi har valgt å bruke tid på dette, og jeg føler vi fortsatt har tid, sier landslagssjefen.

Trolig blir en avgjørelse først tatt i forbindelse med Møbelringen Cup, som starter 20. november.

Det vil uansett være mange borte fra lagene som vant EM og OL forrige sesong. Katja Nyberg har begynt å spille kamper igjen, men VM kommer for tidlig. Gøril Snorroeggen er heller ikke fullt restituert. Gro Hammerseng vil spare kroppen og dropper VM og Midtjylland-venninne Isabel Blanco har også tatt en landslagspause. Else-Marthe Sørlie Lybekk ga seg etter OL og Ragnhild Aamodt spilte sine siste landskamper i EM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media