Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edin snur ryggen til Løkes scoringer

- Når Heidi får ballen blir det mål.

RÅSKINN: Det er nesten umulig å stoppe Heidi Løke når hun har fått ballen i henda. Og det får hun som regel. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
RÅSKINN: Det er nesten umulig å stoppe Heidi Løke når hun har fått ballen i henda. Og det får hun som regel. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

||| SUZHOU (Dagbladet): Samspillet mellom Anja Edin og Heidi Løke er velkjent. De to spilte sammen i Gjerpen, og gammel kjærlighet ruster aldri.

Da de kom sammen igjen på landslaget i høst sa det klikk.

Selv om de hadde slått av alt lyset i hallen hadde Edin trolig funnet Løke med innspillene sine.

- Hun er rå
Landslagsferske Edin er også så sikker at hun ikke trenger å se om Løke får tak i ballen. Flere ganger har vi sett henne snu seg for å løpe tilbake i forsvar umiddelbart etter at hun har sluppet ballen inn til Løke.

Og så hører hun bare jubelen etter nok et Løke-mål.

- Jobben min er jo gjort, for Heidi er bare helt rå. Jeg vet at hun får tak i ballen og da blir det mål, sier Edin til Dagbladet.

Storhamar-spilleren snakker om det å spille inn til Løke som om det er den enkleste sak i verden. Og for henne er det kanskje det. Men så har hun gjort det noen tusen ganger, på trening og i kamp.

- Det er så lett, for siden Heidi har så lavt tyngdepunkt er det bare å sende ballen inn langt nede. Da er det ingen andre som når ned til den.

Vil ha flere varianter
Når Dagbladet forteller Løke at lagvenninnen bare snur ryggen til scoringene hennes fordi hun tar dem for gitt, ler Larvik-spilleren:

- Gjør hun?

- Men Anja er snill, da. Hun er fantastisk god til å finne meg.

Etter de to første kampene i VM har Heidi Løke ni mål på ti skudd. Som perfeksjonist ergrer hun seg sikkert for den ene bommen.

- Jeg jobber mye med avslutningsteknikken min, slik at jeg skal ha enda flere skuddvarianter. Da blir jeg ikke så lett å lese, sier Løke - som i går forlot hallen med en Donald-kul i panna, etter å ha fått seg en tunisisk trøkk.

Bare treff byen
Men at skuddteknikken er bra allerede, er det ingen tvil om. Linjespilleren skyter sågar med begge hender, alt ettersom hva situasjonen krever.

Det blir sagt om storebror Frank at han har blekksprutarmer og magnethender, og beskrivelsene kan brukes om Heidi også.

TV 2-kommentator Harald Bredeli uttalte tidligere i høst at bare du kaster ballen inn i rett by, så får Heidi Løke tak i den.

Norges fremste angrepsvåpen er mer enn bare kontringer.

PS! Norge slo tidligere i dag et av VMs svakeste lag, Chile, med 29 mål.

KANONKJEMI: Anja Edin har en egen evne til å finne Heidi Løke. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
KANONKJEMI: Anja Edin har en egen evne til å finne Heidi Løke. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media