- Edman i mulig millionsvindel

Den svenske landslagsstjerna må svare.

(Dagbladet.no): Mer enn 700 svenske småsparere har satt inn penger i aksjefondet Habo Finans, hvor den svenske landslagsstjerna Erik Edman er en av de største eierne.


Nå har store deler av pengene forsvunnet, og den daglige lederen har meldt seg sjøl til politiet for det som kan være svindel.

- Vi mistenker bedrageri, sier finansinspektør Jan Sjödin til Expressen.

Edman tar avstand

I tillegg manglet firmaet løyve til å drive handel med verdipapirer.

Som en del av den kommende prosessen vil Edman trolig bli kalt inn til forhør, men sjøl forsøker han å ta avstand fra selskapet.


- Jeg har ikke vært engasjert i virksomheten på noen måte, sier han til Expressen.

Benekter uttak

- Edman i mulig millionsvindel

Men ifølge den svenske avisa eier Rennes-spilleren og to nære slektninger så mye som 33 000 av fondets 44 000 aksjer. En av disse slektningene er også selskapets daglige leder.

I Sverige har det framkommet påstander om at Edman løste ut aksjene sine bare dager før politiet startet sin etterforskning. Også dette benekter venstrebacken, som tidligere har spilt for blant andre Tottenham.


- Jeg har ikke begjært noen utbetaling fra fondet, og forstår derfor ikke hvorfor det kan finnes opplysninger om at jeg gjorde et uttak i forrige uke, sier en fortvilet Edman.

Kan ha tapt 30 mill.

Habo Finans var fundert på en målsetning om rask aksjehandel, og det var selskapets daglige leder som sto for sjølve handelen.


- Han har fortalt at han har brutt avtalen med kundene. Slik har han satt pengene deres på spill, og nå finnes det ikke dekning for de innsatte pengene, sier Peter Hultgren i Jönköping-politiet til Aftonbladet.

Foreløpig er det usikkert hvor mye småsparerne har tapt, men ifølge Aftonbladet kan det dreie seg om så mye som 30 millioner svenske kroner.

I TRØBBEL? Erik Edman kan ha rotet seg opp i store problemer. Selskapet han er med og eier utsettes nemlig for svindelbeskyldninger.