Edmilson til Lyn

I går kveld landet den brasilianske storspilleren Edmilson (32) på Torp flyplass i Sandejord. I ettermiddag er han på sin første trening i FC Lyn Oslo.

SANDEFJORD/OSLO (Dagbladet): Den tidligere Porto- og Sporting Lisboa-spilleren kom direkte fra Brasil for å slutte seg til Oslo-klubben. Går alt som planlagt, spiller han sentral midtbane mot Vålerenga 26. april.

Kan ikke love

-  Jeg mener jeg er like god som da jeg spilte i portugisisk toppfotball, sier Edmilson til Dagbladet. -  Men jeg kan ikke love noe før jeg har vært på trening og møtt de nye lagkameratene mine.

Lyns portugisiske reservekeeper Nuno Marques har hatt flere samtaler med Edmilson, og anbefalt både Norge og klubben.

-  Det er riktig at jeg gjennom Nuno har hørt mye om Lyn, og av det jeg har sett av Norge syns jeg alt ser pent og reint ut, sier Edmilson.

Han forteller at han husker godt Champions League-møtene mot Rosenborg og Molde, og ble imponert over hva lagene presterte.

FAKTA

Gongalves Pimenta Edmilson

Født: 17.9.1971
Høyde: 175
Vekt: 72
Posisjon: Midtbane
Meritter: Fem mesterskap for Porto, fire for Sporting Lisboa. Spilt for brasilianske Salgueiros og Palmeiros.

Bare lovord

Lyns sportsdirektør Morgan Andersen forteller at det var agent Gunnar Martin Kjenner som formidlet kontakten med storspilleren.

-  Rapportene sier at vi får en kvalitetsspiller til klubben, sier Andersen til Dagbladet. -  Han har tatt vare på kroppen og formen etter at han kom tilbake til hjemklubben Victoria Spiritus Santos i brasiliansk 1. divisjon.

Morgan Andersen har også forhørt seg om Edmilson gjennom spillerforeningen i Portugal, og derfra var det bare lovord.

-  Han er en seriøs spiller både på og utenfor banen, sier Andersen. -  Og det har han alltid vært.

Den seinere tida har Lyn-spissen Peter Markstedt skrantet litt i kroppen, samtidig som Jo Tessem reiste tilbake til Southampton. Det har medført at klubben har ønsket seg mer offensiv kraft.

-  Vi får se hvor bra han er og hvor vi havner lønnsmessig, sier Morgan Andersen. -  Ut fra det vi vet kan vi leve med lønna.

Blir i flere år

Da Edmilson landet på Torp i går kveld, hadde han vært på reise i mer enn ett døgn, og var selvsagt både trøtt og sliten.

-  Men jeg ser fram til å stille på min første trening og spille for Lyn, sier Edmilson til Dagbladet. -  Og går det bra, blir jeg gjerne i klubben både, en, to og tre sesonger. PS! Lyn får mer utenlandsk forsterkning neste uke: To sørafrikanske ungdommer slutter seg til klubben. Den ene spiller for U20-landslaget og går trolig rett inn i Oslo-klubbens A-tropp, mens den andre spilleren havner på NTG.

ANKOMST NORGE: Et par timer før midnatt kom en trøtt og sliten Edmilson til Norge for å spille fotball for Lyn. - Jeg mener jeg er like god som da jeg spilte i portugisisk toppfotball, sier Edmilson til Dagbladet.
SPILTE MOT RBK: Porto og Edmilson møtte Rosenborg i Champions League i 1997 og vant 3- 0 på hjemmebane. Her er brasilianeren i kamp med Bjørn Otto Bragstad.