Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edu ble forskjellen på Alfheim

Senket TIL alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø - Lyn 1-2 (0-1).

(Dagbladet.no): Lyns nigerianske juvel Chinedu Obasi Ogbuke har fått stor oppmerksomhet fra flere europeiske storklubber den siste tida. I kveld viste han igjen hvorfor. I oppgjøret mot Tromsø på Alfheim ble han matchvinner, men begge målene i 2-1 seieren.

Knallåpning

Begge lagene åpnet i et forrykende tempo. Og selv om det ikke ble skapt noen ordentlige sjanser, var det meget underholdene i ishavsbyen. Lars Iver Strand kunne gitt TIL ledelsen etter 17 minutter, men avslutninga gikk rett på Gustafsson i Lyn-målet.

Men så våknet Lyns hurtigtog på topp.

Oslolaget kom på en overgang, og ingen i det rødhvite forsvaret var i nærheten av å klare å holde følge med 20-åringen. Alene med TIL-keeper Ramovic var Ogbuke kald, og chippet elegant over og i mål.

- I første omgang gjør vi ikke det vi har blitt enige om. Det er for få spillere som vil ha ballen, uttaler TIL-kapteinen Ole Martin Årst til Nordlys.no.

- Vi er for lite lojale - sikkert ikke bevisst, det sniker seg inn.

MATCHVINNER IGJEN: Nok en gang ble Edu tungen på vektskåla for Lyn. Bildet er tatt tidligere i år. Foto: Scanpix
MATCHVINNER IGJEN: Nok en gang ble Edu tungen på vektskåla for Lyn. Bildet er tatt tidligere i år. Foto: Scanpix Vis mer

Idioti

Tromsø sliter i bunn av tabellen, og trenger alle poeng de kan få utover. Hvis det var noe laget så absolutt ikke trengte etter scoringa var det et rødt kort.

Hans Åge Yndestad hadde vært frisk på Tromsøs venstrekant i innledninga, men minuttet før pause gjorde han seg selv til latter.

Etter å allerede ha pratet på seg et gult kort nektet 26-åringen å stoppe, og dommer Espen Berntsen hadde få andre alternativer enn å sende Yndestad i dusjen.

- Helt uakseptabelt. Slik kan vi ikke oppføre oss når vi driver toppfotball, sa trener Steinar Nilsen til 100% Fotball etter kampen.

Yndestad selv var også mann nok til å beklage episoden etter kampslutt.

- Slikt skal ikke skje. Heldigvis viste medspillerne tenning i pausen, og ville utpå å snu kampen. Det varmet.

- Det var jo en advarsel. men da jeg ikke ga meg, kom det ett til.

Punkterte

Med ti mann så det vanskelig ut for «Gutan,» men de nektet å gi seg. I pausa valgte trener Steinar Nilsen å ta ut en svak Roar Christensen, og sette på en mer offensivt anlagt Stephan Ademolu. TIL ble aldri presset bakover i andre omgang, men Edu var allikevel ikke ferdig for dagen.

En Tromsøforsvarer opphevet offsidefella og Ogbuke var plutselig alene med Ramovic igjen. Denne gangen valgte han å runde burvokteren å sette ballen i det tomme nettet.

Lars Iver Strand reduserte med et flott skudd fra 18 meter idet fjerdedommeren viste tilleggstiden, med Tromsø var aldri i nærheten av å utlikne under overtiden.

– Vi var gode defensivt og på kontringer, men vi skal ikke slappe av som vi gjorde på slutten sa Henning Berg til ANB

Berg mente det var en god kamp så lenge begge lag hadde 11 spillere.

– For oss var det en fordel at det var Hans Åge Yndestad som ble utvist, for jeg syntes han var deres farligste angriper.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.