Edu er ledig på markedet

Moskva-handel gikk i vasken.

(Dagbladet.no:) Chinedu Ogbuke var en av Tippeligaens aller beste spillere forrige sesong, og det ble tidlig klart at han kom til å forlate Lyn etter sesongslutt.

Fire dager før julaften kom Oslo-klubben til enighet med russiske Lokomotiv Moskva om en overgang.

- Vi mister Tippeligaens beste spiller, men det er sånn i fotballen at alle har sin pris, og vi er således godt fornøyd med avtalen, sa sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

I går kveld ble det imidlertid kjent at den nyansatte treneren ikke er så begeistret for Edu.

Forsvinner trolig

2. juledag fikk Bjarmann en beskjed om at presidenten, sportsdirektøren og treneren har måttet avslutte sine jobber.

- Jeg fikk ganske raskt inntrykk av at Lokomotiv ønsket å trekke seg fra avtalen da jeg snakket med den nye presidenten 3. juledag, men avventet en endelig beskjed vi skulle få skriftlig, sier Bjarmann til Lyns hjemmeside.

Denne beskjeden kom i romjula, så derfor er Edu fortsatt Lyn-spiller.

INGEN RUSSLAND-TUR: Edu, som her scorer med hælen mot Molde, blir ikke Lokomotiv-spiller. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
INGEN RUSSLAND-TUR: Edu, som her scorer med hælen mot Molde, blir ikke Lokomotiv-spiller. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

- Det blir ingen avtale med Lokomotiv. Klubbene var enige om pris, og det var snakk om detaljer i avtalen, og hadde det ikke vært for at de tre representantene fra Lokomotiv, som vi forhandlet med hadde mistet jobbene sine, ville Edu spilt i Lokomotiv neste år. sier Bjarmann.

Dersom Edu skal til en utenlandsk klubb - slik han ønsker - må han selges før overgangsvinduet stenger 31. januar. Lyn har ingen andre kjøpere i ermet, siden de regnet med at denne handelen var over og i orden.

- Han er en av Tippeligaens beste spillere. Om han blir er det en kjempefordel for Lyn. Men nå åpner jo overgangsvinduet snart så får vi se hva som skjer. Vi har et avslappet forhold til dette, sier Bjarmann til NTB.

ETTERTRAKTET: Edu var svært ettertraktet i høst, og vil nok forsvinne fra Lyn denne vinteren.