Edu må testes før RBK-kampen

Lerkendal-oppgjøret i fare.

(Dagbladet.no:) Rosenborg kan slippe å møte ballkunstneren Chinedu Obasi Ogbuke på søndag. Spissen sliter med en ankelskade, og RBK-kampen står i fare.

Den nigerianske unggutten pådro seg et kraftig overtråkk for to dager siden. Han sto over gårsdagens trening, men i dag trente han litt for seg selv.

- Han gjennomførte noen balanseøvelser og løp litt. Det gikk greit i dag, sier fysioterapeut Geir Kåsene i Lyn til Dagbladet.no.

I morgen får klubben litt mer oversikt over hvor alvorlig skaden er.

- Vi får se om han har hevelse og smerter i morgen. Det er ny trening da, så vi får se hvor mye han får vært med da, sier Kåsene.

På børstoppen

Fysioterapeuten sier det er helt åpent om Edu - som ligger soleklart på topp av Dagbladets spillerbørs - blir klar til den viktige kampen mot Rosenborg.

Edu har scoret fem mål på de fem siste kampene han har spilt i Tippeligaen, og er svært viktig for Oslo-laget.

ANKELSKADD: Edu tråkket over på onsdagstreningen, og er usikker med tanke på kampen mot Rosenborg. Foto: SCANPIX
ANKELSKADD: Edu tråkket over på onsdagstreningen, og er usikker med tanke på kampen mot Rosenborg. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er helt uvisst om han blir klar. Han pådro seg overtråkket kort tid før kamp, så vi må vurdere dette helt opp til kampstart, sier Kåsene.

Edu er et av de heteste navnene i Tippeligaen for tida, og flere utenlandske klubber har sett ham i aksjon. Under kampen mot HamKam forrige helg ble han sett av spioner fra Skottland og Celtic.

- Det blir tøft

Lyn-trener Henning Berg tror det blir vanskeligere på Lerkendal på søndag enn forrige sesong, da Lyn vant.

- De er i bedre form nå, og har mye selvtillit etter sju seire på rad i serien - noe som viser klasse. Spillere som Steffen Iversen, Daniel Braaten og Marek Sapara virker også å være i form. Det blir tøft, sier Berg til Aftenposten.no.

Oslo-klubben ligger midt på tabellen, og mye skal gå galt om de ramler helt ned i nedrykksgjørma. Stabæk ligger imidlertid bare to poeng foran på 4. plassen, så Royal League er fortsatt mulig for Lyn.

- Vi så ikke på tabellen da vi lå som nummer to og tre i fjor, og gjør det heller ikke nå, sier Henning Berg.

Lyn er ikke med i kampen om gullet, men kan få stor innvirkning på hvor medaljene ender. Klubben skal møte alle tre gullkandidatene i løpet av de neste fem kampene.

Edu må testes før RBK-kampen