Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edu selges til Lokomotiv

Ny gullgruve for Lyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Chinedu Ogbuke - populært kalt Edu - var Tippeligaens store hit i høstsesongen og ble kåret til årets unge spiller.

I starten av denne måneden var han og sjekket ut forholdene i Lokomotiv Moskva, og likte tydeligvis det han så. 

I dag ble solgt til det russiske topplaget, melder TV 2.

- Vi mister Tippeligaens beste spiller, men det er sånn i fotballen at alle har sin pris, og vi er således godt fornøyd med avtalen, sier sportssjef Torgeir Bjarmann til klubbens egen hjemmeside.

Bjarmann vil imidlertid ikke ut med overgangssummen.

- Vi har under forhandlingene blitt enige med russerne om ikke å offentliggjøre overgangssummen da vi mener den er uvesentlig, sier han.

Uvesentlig er nok en voldsom underdrivelse - for Edu hadde kontrakt med Lyn ut sesongen 2007, og er trolig blitt en ny gullgrave for klubben.

Da John Obi Mikel omsider ble klar for Chelsea, etter en fryktelig overgangsfarse, satt Manchester United igjen med snaue 140 millioner kroner mens Lyn fikk drøye 45 millioner.

TIL MOSKVA: Henning Berg må klare seg uten Edu neste sesong. Ifølge TV 2 er han solgt til Lokomotiv Moskva. Foto: Erling Hægeland
TIL MOSKVA: Henning Berg må klare seg uten Edu neste sesong. Ifølge TV 2 er han solgt til Lokomotiv Moskva. Foto: Erling Hægeland Vis mer

En rekke storklubber har fulgt nigeranieren med argusøyne, deriblant Arsenal og Celtic. Edus agent John Shittu hevdet at også Barcelona hadde vist interesse.

Men verken Camp Nou eller Emirates Stadium blir altså neste stoppested for Edu. 

Russland virker til sammenligning lite forlokkende - men også det er uvesentlig for Bjarmann.

- Dette har med arbeidstillatelse og antall landskamper å gjøre, men dette forholder ikke vi oss til. Gutten selv ville til Moskva og da ble det sånn, sier han.

image: Edu selges til Lokomotiv

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!