Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edu-spioner på Briskeby

Chinedu Ogbasi Ogbuke er fortsatt et hett spissnavn. I går var det både russere og skotter på Briskeby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Lyn-direktør om Edu til Dagbladet.no:  Europeiske storklubber vil ha Ogbuke

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Den skotske serielederen Celtic var på plass i Hamar for å se den nigerianske 20-åringen i går kveld.

Det samme var et topplag fra Moskva.

Ogbuke, populært kalt «Edu», spiller neppe i Lyn neste år - for hver eneste serierunde kommer det spioner fra forskjellige storklubber til en tippeligaarena for å vurdere John Obi Mikel-kompisen.

I går fikk de se en heltent, bevegelig og rårask spiller - som fortsatt mangler rutine og stabilitet: Før pause var han meget god. Etterpå helt usynlig.

Ogbuke ble i helga tatt ut på Nigerias A-landslag til Afrika Cup-kvaliken mot Lesotho 8. oktober, skriver den nigerianske avisa The Tide.

20-åringen kjemper med Premier League-spisser som Yakubu Aiyegbeni (Middlesbrough) og Obafemi Martins (Newcastle) om en plass fra start for grønntrøyene.

Også tidligere Lyn-kompis John Obi Mikel er med i den nigerianske 25-mannstroppen som samles i Sør-Afrika i starten av oktober.

• Din kommentar: Passer Russland eller Skottland for Ogbukes spillestil?

LANDSLAGSSPISS: Chinedu Obasi Ogbuke ble studert nøye av Celtic og en russisk klubb i går. Enda flere spioner vil se 20-åringen hvis han slipper til for Nigeria 8. oktober.