Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eduardo møter skrekktakler i kveld

Halvannet år etter at han selv ble kvestet.

|||• Direkte 20.45: Åtte Champions League-kamper

(Dagbladet.no) Eduardo får lov til å spille i kveld, etter at Uefa opphevet utestengelsen de ga ham for den påståtte filmingen i kvalikkampen mot Celtic.

Også kveldens Arsenal-motstander Standard Liege har vært gjennom en kontroversiell drakamp i forkant av Champions League-åpningen.

Axel Witsel er langtidsutestengt av det belgiske forbundet, som også ønsket at han skulle få spillenekt i europeiske kamper. Uefa gikk ikke med på dette, og midtbanespilleren er derfor klarert for spill mot engelskmennene i kveld.

- Ikke med vilje
Det er dermed duket for et spesielt møte på Maurice Dufrasne i Liege. For halvannet år siden ble Eduardo kvestet av Birminghams Martin Taylor. Den Brasil-fødte kroaten var ute i over ett år, men Taylor fikk bare tre kampers karantene.

For to uker siden kastet Witsel seg inn i Anderlecht-spiller Marcin Wasilewski med en karrieretruende grisetakling. Leggen til Wasilewski brakk tvert av og Witsel ble først utestengt i elleve kamper - en straff som seinere ble redusert til åtte.

- Jeg gjorde det ikke med vilje. Jeg spiller ikke fotball for å brekke bein. Tro meg når jeg sier at det ikke lå noen intensjon bak om å skade ham. Begge gikk etter ballen og jeg traff ham i leggen. Det er bare uheldig, sa Witsel etter kampen.

Standard Liege-ledelsen mener det er en selvfølgelig at han skal spille mot Arsenal.

FÅR SPILLE: Eduardo ble først utestengt i to Champions League-kamper, før Uefa ombestemte seg og opphevet dommen. Foto: REUTERS
FÅR SPILLE: Eduardo ble først utestengt i to Champions League-kamper, før Uefa ombestemte seg og opphevet dommen. Foto: REUTERS Vis mer

- Reglene må følges og det er vanlig at en spiller som er utestengt i hjemlig serie kan spille i Europa. Hvorfor skulle Standard Liege gjort et unntak for Witsel? spør trener Laszlo Bolomi ifølge Telegraph.

- Vanskelig å sammenlikne
Arsenal-manager Arsene Wenger er fortsatt opprørt over heksejakta han mener Eduardo har vært utsatt for etter Celtic-kampen, men han er naturligvis glad for å ha kroaten tilgjengelig. Wenger forteller også at han har fått med seg diskusjonen rundt Witsel.

- Jeg er klar over Witsel-taklingen, men jeg har ikke sett den, sier Wenger ifølge The Guardian.

Franskmannen synes det er vanskelig å si noe om straffen til Witsel.

- Det er vanskelig å treffe riktig straffenivå. Når det gjelder Eduardo, så var han skadd i 18 måneder og Martin Taylor ble utestengt i tre kamper. Jeg tror vi gjør gradvis fremskritt, men det er vanskelig å sammenlikne ulike sanksjoner, sier Wenger.

Axel Witsel, som ble kåret til årets spiller i Belgia i fjor, bør uansett være forsiktig i kveld - for han kommer til å spille under lupen.

Og hvis han ikke holder knottene på gresset - da bør i hvert fall Eduardo holde seg unna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling