Edvald: - Har funnet meg nytt lag

Verken spansk eller fransk, røper manageren.

BYTTER LAG: Edvald Boasson Hagen bekrefter at han har bestemt seg for et nytt lag, men vil fortsatt ikke røpe hvilket. Foto: Jacek Bednarczyk, EPA/Scanpix
BYTTER LAG: Edvald Boasson Hagen bekrefter at han har bestemt seg for et nytt lag, men vil fortsatt ikke røpe hvilket. Foto: Jacek Bednarczyk, EPA/ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Som én av ni nordmenn er Edvald Boasson Hagen selvskreven i den norske troppen som drar til VM i Sveits i slutten av september.

Da er han også formelt klar for sitt nye profflag:

- Jeg har funnet meg nytt lag, men jeg må vente litt før det offentliggjøres, sier Edvald Boasson Hagen til Dagbladet.

- Det finnes altså en sperrefrist?

- Ja, det gjør det. Jeg har ikke signert noen avtale, men jeg vet hva jeg vil, fortsetter stjerneskuddet.

- Hvorfor måtte du forlate Team Columbia?

- Det får dere svar på når jeg offentliggjør mitt lagvalg. Jeg har lyst til å prøve noe nytt, selv om jeg har blitt satset godt på i Columbia. Dere får svaret snart, lover han.

Ikke Spania eller Frankrike
Manager Birger Hungerholdt bekrefter langt på vei det samme som Boasson Hagen.

- Det er ikke avgjort, men det er et lag vi har kommet lengst med. Vi er ikke enige om betingelsene og har ikke underskrevet noe som helst, bedyrer han.

Manageren påpeker at de gjorde lurt i å avvente lagbytte selv etter at 22-åringen imponerte stort under Giro d?Italia i mai.

- I disse dager er det masse overganger. Det er først nå man ser hvem som havner hvor. Om vi hadde skrevet under såpass tidlig som i mai, hadde Edvald kanskje ha vært alene på det laget på det tidspunktet.

- Er det lag som IKKE har kontaktet Edvald?

- Ja, det er det nok. Spanske lag har ikke vært aktuelle. Edvald vil heller ikke kjøre på et lag hvor de snakker fransk.

Avklares før VM
Det synes derfor klart at supertalentets nye arbeidsgiver befinner seg blant disse engelskspråklige lagene: Team Sky, Garmin-Slipstream, Team Saxobank, Team Radioshack eller Cervélo Test Team.

Manageren bekrefter at de har blitt kontaktet av amerikanske lag, han mottok til og med telefoner fra USA under dagens pressekonferanse, men: Det er fremdeles Team Sky som er skyhøye favoritter til å sikre seg nordmannen.

I kraft av å være nystartet, opererer også det britiske laget med sperrefrist til 1. september før de kan offentliggjøre nye ryttere.

- Vi har gitt beskjed om at alt må være på plass innen midten av september. Da vil vi heller at Edvald skal få fullt fokus frem mot VM, understreker Hungerholdt.

Dit drar han sammen med Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen, Gabriel Rasch, Frederik Willmann, Lars Petter Nordhaug, Stian Remme og Håvard Nybø. Den siste — og niende plassen — går til enten Roy Hegreberg eller Svein Erik Vold.