IKKE TRAVELT: Edvald Boasson Hagen (27) er helt klar på at han ønsker å kjøre mer for egne sjanser i 2015. Likevel stresser han ikke med å få en klarhet i hvilket lag han kjører for de neste sesongene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE TRAVELT: Edvald Boasson Hagen (27) er helt klar på at han ønsker å kjøre mer for egne sjanser i 2015. Likevel stresser han ikke med å få en klarhet i hvilket lag han kjører for de neste sesongene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Edvald: - Ingen tvil om at jeg ønsker å kjøre for egne sjanser

Vurderer lukrative tilbud fra flere lag.

(procycling.no): Mens ryktene raser rundt Edvald Boasson Hagens tilstedeværelse i Team Sky neste sesong, er hovedpersonen selv helt klar på hva han ønsker der han måtte ende opp:

- Det er ikke noe tvil om at jeg ønsker å kjøre for egne sjanser. Jeg kan godt bidra litt som hjelperytter også, men ikke hele tiden, sier Boasson Hagen til procyling.no.

- Han må tørre å si fra En som følger spent med på Boasson Hagens valg, er landslagssjef Stig Kristiansen. Han mener 27-åringen må tørre å si hva han ønsker.

- Jeg mener ikke at Edvald absolutt bør skifte lag, men han må tørre å heve stemmen og si; «slik vil jeg ha det».

Et lagskifte kan være et steg i riktig retning for rudsbygdingen.

- Hvis han går til et nytt lag så får han en posisjon han vil ha, hevder Kristiansen overfor procyling.no.

I dialog med flere Selv tar Boasson Hagen det hele med knusende ro.

- Jeg har det ikke travelt, jeg. Vi er i dialog med flere lag, og det er klar jeg ønsker et bra løpsprogram, sammen med et topp støtteapparat og miljø, mener han.

- Og pengene da?

- Jeg skal ikke legge skjul på at et eventuelt nytt lag må matche lønnen jeg har i Sky. Det er ikke så mange år vi har på å tjene så gode penger, så det gjelder å få mest mulig ut av det, er Boasson Hagens klare beskjed.

Les også: Styrtrik investorgruppe vil hente Boasson Hagen

Ryktene rundt et eventuelt nytt lag har vært mange. Selv bryr ikke 27-åringen seg om det, men humrer lett for seg selv når han får spørsmål om i hvilken grad ryktene stemmer.

- Den med at jeg skulle til BMC likte jeg godt. Da måtte jeg le litt, flirer han, og fortsetter:

- Dere har truffet på noen spekulasjoner.

Les også: - Boasson Hagen enig med BMC

Les også: - Vi er også interessert i Boasson Hagen

Utover det vil ikke Sky-rytteren si noe mer om kontakten med andre lag.
   - Få ulemper i Sky Men selv om et lagskifte kan være et steg i riktig retning, frister tilværelsen i gode og trygge Team Sky.

- Det er både fordeler og ulemper med å bli, kanskje ikke så mange ulemper. Jeg har gode venner her, samt et solid støtteapparat.

Der finner vi to andre nordmenn i Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen.

- Ingen tvil om at det er et pluss, men likevel ikke avgjørende, mener Boasson Hagen.

Stig Kristiansen på sin side hyller det som skjer bak kulissene i det britiske laget.

- De har en ekstremt god struktur og et veldig bra støtteapparat som få lag i verden kan matche, hevder Kristiansen.
Stresser ikke Det er likevel ingen hast å spore Boasson Hagen. Det er ikke tillat å røpe overganger før 1. august da det internasjonale sykkelvinduet åpner.

- Jeg er ikke akkurat nervøs for å ikke finne lag. Vi snakker med flere, men ingenting er avgjort. Jeg får bare sykle så godt jeg kan og fokusere på å gjøre det bra.
Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!