KLAR TIL DYST: Helt offisielt er det ikke ennå, men Edvald Boasson Hagen regner med å være blant ryttere som sykler med resultatansvar under søndagens Milano-Sanremo. (Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet)
KLAR TIL DYST: Helt offisielt er det ikke ennå, men Edvald Boasson Hagen regner med å være blant ryttere som sykler med resultatansvar under søndagens Milano-Sanremo. (Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet)Vis mer

Edvald: - Jeg bør kunne kjempe i toppen

MTN-Qhubeka har imponert i oppkjøringen.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen var Norges eneste representant i «de to sjøers ritt» og brukte tida godt på veiene fra Det tyrrenske hav til Adriaterhavet.

På den avsluttende tempoetappen slo han til med en topp 10-plassering.

Les også: - Jeg bør egentlig være fornøyd

Selv om toppformen ikke har vært helt inne i sesongen så langt, forsikrer 27-åringen at han er å god vei dit. Det lover godt foran det neste rittet på programmet: Vårklassikeren Milano-Sanremo førstkommende søndag.

Der blir Boasson Hagen formodentlig en av MTN-Qhubekas viktigste menn.

Bedring - Jeg har følt meg bedre og bedre for hver dag i Tirreno-Adriatico, og synes jeg bidro til at vi fikk noen gode resultater. Jeg vet ikke hvem vi går for i Milano-Sanremo, men jeg føler meg i bra slag, sier han til procycling.no.

Boasson Hagen og resten av MTN-Qhubeka går gjennom en evaluering etter det nylige fullførte etapperittet i Italia. Deretter skal det endelige laget til årets første klassikermonument tas ut.

Han mener selv han kan være med å kjempe om en plass i helt i teten når Milano-Sanremo avsluttes på Via Roma for første gang siden Óscar Freire vant i 2007.

- Ja, jeg føler det. Formen er stigende og jeg bør kunne kjempe om en topplassering, sier Boasson Hagen.

Mange kandidater - Men vi har mange forholdsvis like ryttere på laget, og det er mange bra folk. Laget blir tatt ut snart. Jeg er klar for å være med og regner med at jeg får en plass, tilføyer VM-sølvvinneren fra Valkenburg i 2012.

Det er ikke gått mer en to år siden lagkompisen Gerald Ciolek sørget for MTN-Qhubekas største triumf i nettopp Milano-Sanremo.

Hittil i karrieren er tre plasseringer mellom nummer 25 og 30 det beste Edvald Boasson Hagen har fått til samme sted.

I fjor fikk Milano-Sanremo historiens første norske vinner i Alexander Kristoff. Vårklassikeren er med sine 293 kilometer lengst av samtlige profesjonelle endagsritt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. Følg Milano-Sanremo samme sted søndag!