MONTPELLIER, FRANKRIKE 20130704.
Tour de France 2013 6. etappe Aix-en-Provence - Montpellier.  Edvald Boasson Hagen etter den 6. etappen av Tour de France. Boasson Hagen ligger på 2. plass sammenlagt;  3 sekunder bak lederen Daryl Impey.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MONTPELLIER, FRANKRIKE 20130704. Tour de France 2013 6. etappe Aix-en-Provence - Montpellier. Edvald Boasson Hagen etter den 6. etappen av Tour de France. Boasson Hagen ligger på 2. plass sammenlagt; 3 sekunder bak lederen Daryl Impey. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Edvald: - Tour de France henger høyest

Mener laget trenger ham i rittet.

(proycling.no): For første gang siden 2009 står Edvald Boasson Hagen i fare for å ikke kjøre sommerens Tour de France. Rudsbygdingen er ikke en del av Team Sky sitt lag i oppkjøringsrittene, Sveits Rundt og Critérium Du Dauphiné, og skal heller kjøre Route de Sud.

- Det var mest av eget ønske det, med tanke på at jeg kjørte Giro d´Italia, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

Les også: - Det er perfekt oppladning for Edvald

Touren henger høyest 27-åringen har kjørt Tour de France fire ganger (2010, 2011, 2012 og 2013).

- Det er ikke noe tvil om at jeg ønsker å kjøre Tour de France, det er det største rittet av alle. Men om jeg ikke kommer med så får jeg bare kjøre noe annet. Ikke noe å gjøre med det, medgir han.

Det er imidlertid ingenting som er avgjort enda for Boasson Hagens del.

- Laget trenger en rytter som meg i touren hvor jeg kan plassere Froome i fjellene og gjøre en god jobb for ham.

- Er det fordel at Bradley Wiggins ikke skal kjøre rittet for Sky?

- Da er det jo en ekstra plass ledig da, svarer Boasson Hagen.

Les også: Én mann står i veien for Wiggins´Tour de France-comeback

Må levere Det er likevel ingen tvil om at det norske håpet må prestere for å vise seg en plass verdig. I Giro d´Italia måtte han bryte før det hele var over, det grunnet en velt tidligere i rittet.

Les også: Edvald brøt Giro d´Italia

Nå håper rudsbygdingen på å levere varene i Route de Sud som kjøres fra 19. til 22. juni.

- Det vanskelig å si hvor bra jeg må kjøre der for å vise meg verdig en Tour de France-plass. Laget vet jo hva jeg kan, men det er likevel ingen garanti for å kjøre touren.

   

Slik. Det er slik vi er vant til å se Edvald Boasson Hagen i Tour de France. 27-åringen i front innrømmer at laget trenger ryttere som ham i det franske storrittet. (Foto: AP Photo/Laurent Cipriani)
Slik. Det er slik vi er vant til å se Edvald Boasson Hagen i Tour de France. 27-åringen i front innrømmer at laget trenger ryttere som ham i det franske storrittet. (Foto: AP Photo/Laurent Cipriani) Vis mer