Edvald Boasson Hagen med VM-bronse på tempo

Sky 22 sekunder bak vinnerlaget.

 MEDALJE:  Sky-laget syklet inn til bronse i VM-tepoen. Foto: Joel saget / AFP / NTB Scanpix
MEDALJE: Sky-laget syklet inn til bronse i VM-tepoen. Foto: Joel saget / AFP / NTB ScanpixVis mer

Edvald Boasson Hagen (26) bidro til at Sky sikret bronsen i lagtempo under sykkel-VM i Firenze søndag.

Sky endte 22,62 sekunder bak vinnerlaget Omega Pharma. Det ble svært tett i kampen om gullmedaljen. Knappe 88 hundredels sekund skilte ned til Orica på sølvplass. Boasson Hagen erkjente etter pallseremonien at Sky måtte grave dypt for å ta VM-medalje.

- Vi hadde podiet som mål, og det klarte vi akkurat. Det var tøft hele veien, men vi måtte åpne hardt fra start. Vi hadde ikke så mange sekunderinger, så vi måtte kjøre på maks, sa han til Viasat 4.

Ingen Hushovd BMC ble nummer fire uten Thor Hushovd på laget. Bare fire av seks BMC-ryttere kom samlet i mål. Laget var 1.02,78 minutt bak Omega Pharma. Lagtempoen innledet sykkel-VM i Italia.

Den gikk fra Montecatini Terme til Firenze over en strekning på 52,24 kilometer. Onsdag skal de mannlige rytterne bryne seg på individuell tempo. Der er Fabian Cancellara og Bradley Wiggins store favoritter. Sistnevnte var ikke med i Sky-laget under søndagens tempo.

Spent Boasson Boasson Hagen ser fram til fellesstarten. Han utgjør det norske laget sammen med Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug.

- Det viktigste er det som skjer søndag, men dette var en god start. Det blir spennende å se hva vi kan få til, sa 26-åringen.

(NTB)