Edvald får all makt i sørafrikansk lag

Blir lagkaptein med frie tøyler.

PRESENTERT: Edvald Boasson Hagen får frie tøyler i både klassikerne og et eventuelt Tour de France. Men MTN-Qhubeka og lagleder Douglas Ryder (til høyre) vet ennå ikke om de får innpass i de største rittene i verdenstouren. FOTO: SCANPIX / Håkon Mosvold Larsen
PRESENTERT: Edvald Boasson Hagen får frie tøyler i både klassikerne og et eventuelt Tour de France. Men MTN-Qhubeka og lagleder Douglas Ryder (til høyre) vet ennå ikke om de får innpass i de største rittene i verdenstouren. FOTO: SCANPIX / Håkon Mosvold LarsenVis mer

JESSHEIM (procycling.no): Matt Goss, Tyler Farrar, Reinhardt Janse Van Rensburg og Theo Bos er fire av rytterne som skal være på vei inn hos MTN-Qhubeka.

 - De skal forsterke laget på mange områder. Det inkluderer noen sterke klassikerryttere, og de kommer til å bli mine hjelpere, sier Boasson Hagen til procycling.no.

For det aller viktigste var å sikre seg en 27-åring fra Rudsbygd.

- Stort for oss å signere Edvald Ved et flyplasshotell noen kilometer unna Gardermoen, ble han lansert som ny lagkaptein i det sørafrikanske laget.

 Douglas Ryder er synlig stolt over å ha fått en av verdens mest ettertraktede syklister på kroken.

- Vi ønsker å være et av de beste lagene i verden. Vi ønsker å kjøre i det største rittene. Derfor er det stort for oss å ha rytter som Edvald på laget, sier Ryder.

I dag er de 18 lagene i verdenstouren sikret innpass til de største rittene på sykkelkalenderen.

 Som det første treukersrittet de har blitt invitert til, er MTN-Qhubeka for tiden opptatt med å sykle Spania rundt.

Ikke sikret Tour de France I Boasson Hagen nye hverdag betyr det nå at han ikke er sikret å sykle verken Paris-Roubaix eller Tour de France.

Tilværelsen blir altså snudd helt på hodet sammenliknet med de siste fem årene i Team Sky.

- Det er fortsatt drømmen min å vinne Paris-Roubaix, klargjør Boasson Hagen.

- Men neste år kan det hende jeg heller prøver meg i et ritt som Liège-Bastogne-Liège, så får vi heller komme tilbake til det.

- Hva tenker du om å stå på sidelinjen når Paris-Roubaix eller Tour de France kjøres?

- Det er mange ritt å velge i. Jeg skal fokusere på endagersritt eller etapper. Jeg har ikke Tour de France som noe mål, og har ikke tenkt å bli en sammenlagtrytter der.

Dersom de får innpass er i hvert fall signalene svært oppløftende:

- Da vil vi la ham kjøre for etappeseirer og grønn trøye, lover Ryder.
 
Den afrikanske drømmen I 2016 eller 2017 skal strukturen i verdenstouren endres, og da håper MTN-laget å få en mer dominant posisjon.

- Antall lag i den øverste divisjonen skal ned til 16, og så blir det øvre sjikt som får garantier om å kjøre et av treukersrittene.

- På sikt er drømmen vår å bli det første afrikanske laget med lisens i verdenstouren, fastholder Ryder.

Manager Birger Hungerholdt bekrefter at man først takket nei til det afrikanske laget, men at Edvalds interesse for prosjektet gjorde at de endre mening.

- Når du ser navnene som er på vei inn, skjønner du at de mener alvor. Jeg synes dette er et modig valg av Edvald, og jeg er trygg på at det er det rette, sier Hungerholdt til procycling.no.