Edvald får kamp om kapteinsvervet i Sky

Roubaix-spesialist er på vei inn.

DET VANSKELIGE VALGET: Blir Edvald Boasson Hagen værende i Team Sky, eller drar han videre. Nå får han en ny utfordrer i kampen om kapteinsvervet til klassikerne i Sky. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DET VANSKELIGE VALGET: Blir Edvald Boasson Hagen værende i Team Sky, eller drar han videre. Nå får han en ny utfordrer i kampen om kapteinsvervet til klassikerne i Sky. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): I alle profflag er det i disse dager en opptelling av hvilke ryttere som blir, hvem som skal inn og hvor store kontrakter de skal tilbys.

Dette bildet endrer seg stadig, og blant annet da det ble klart at Team Belkin likevel opprettholder satsingen.

procycling.no får opplyst at Lars Boom uansett er på vei til fra Belkin til Team Sky. Boom vant etappen til Arenberg-skogen i årets Tour de France og er en direkte konkurrent til nordmannens rolle.

De siste årene har nederlenderen blitt 37, 14, 6 og 12 i Paris-Roubaix.

- Blir ikke arbeidsledig Edvald Boasson Hagen har fremdeles ikke avgjort om han blir værende i Sky, eller om han velger seg en ny arbeidsgiver foran neste sesong.

- For min del haster det ikke. Jeg har det ikke travelt, men det begynner å nærme seg noe, avslører han.

- Hva kan du si om interessen rundt deg foran neste sesong?

- Det er mange lag som har meldt sin interesse, men jeg har ikke skrevet under noe sted. Jeg kommer ikke til å bli arbeidsledig neste år, i hvert fall.

Starter Polen rundt Mens manager Birger Hungerholdt har vært i Tour de France og sjekket interessen rundt rudsbygdingen, har Sky-rytteren trent hjemme i Norge og ferierer nå på Sørlandet.

I august er han tilbake i konkurranse for første gang siden Route de Sud. Da venter Polen rundt, og nordmannen har trolig ikke avklart framtia før den tid:

- Nå gleder jeg meg bare til å starte opp igjen. Det er jo en stund siden jeg syklet ritt forrige gang, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Sky og tre andre Den siste tiden har han sittet i møter med manageren for å vurdere de forskjellige tilbudene. Fremdeles har ikke Team Sky fått noen avklaring på hvorvidt nordmannen blir værende.

- Det er tre-fire lag som står igjen nå, sier Hungerholdt til procycling.no.

Ifølte Hungerholdt er interessen rundt rudsbygdingen fremdeles høy.

Vinokourov gir seg ikke De siste dagene har generalmanager Alexandr Vinokourov igjen tatt kontakt.

- Det tikker fremdeles inn henvendelser. Så lenge han ikke har skrevet under noe annet sted, undersøker andre lag muligheten.

- Når blir det en avklaring på dette?

- Vi jobber med å få en avgjørelse i løpet av første halvdel av august, sier Hungerholdt.

PS! I sykkelsporten er det ikke lov til å offentliggjøre overganger før etter 1. august.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer