BLIR MED EDVALD: Richie Porte gleder seg til å sykle for Sky sammen med Edvald Boasson Hagen.Foto: REUTERS/Denis Balibouse/Scanpix
BLIR MED EDVALD: Richie Porte gleder seg til å sykle for Sky sammen med Edvald Boasson Hagen.Foto: REUTERS/Denis Balibouse/ScanpixVis mer

Edvald får ny lagkamerat

Tempospesialisten Richie Porte vraker danske Saxo Bank.

Australieren Richie Porte forlater det danske Saxo Bank-laget og skal sykle for britiske Sky neste sesong.

Porte blir dermed lagkamerat med Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug fra nyttår. I Saxo Bank tok 26-åringen på mange måter opp arven etter Fabian Cancellara som teamsjef Bjarne Riis' sterkeste kort på tempoetappene. Men nå har Porte bestemt seg for å forlate det danske profflaget etter to år.

- Jeg er veldig glad for å skrive kontrakt med Sky. Jeg er spent på å se hva neste år vil bringe, uttaler tasmanieren i en pressemelding.

Porte imponerte med 7.-plass sammenlagt i Giro d'Italia allerede i sin første sesong i Saxo Bank. Han er blitt koblet til Sky en tid og innrømmer at han har hatt sansen for laget lenge.

- Helt siden laget ble etablert har jeg vært meget imponert over hvordan de jobber i bransjen. Det blir deilig å kunne oppleve det på nært hold.

Bjarne Riis har hatt store forhåpninger til Porte, men australieren klarte ikke å leve opp til disse i Danmark Rundt i sommer. 26-åringen havnet bak i feltet allerede på den 1. etappen, tapte tid og mistet muligheten til å vinne sammenlagt. Han vant senere tempoetappen i rittet, men en skuffet Riis uttalte i etterkant at Porte kunne vunnet rittet dersom han hadde tatt seg sammen.

Tempospesialisten har likevel ikke noe vondt å si om arbeidsgiveren han forlater ved årsskiftet.

- Jeg hadde to gode år i Saxo Bank og vil alltid være takknemlig for at de ga meg sjansen som proffsyklist, sier Porte.

(NTB)