Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen, Tour of Norway:

Edvald fikk stryk av Tour de France-konkurrent: - Hadde overrasket meg om han ikke vant

Rudsbygdingen økte samtidig sammenlagtledelsen.

SÅNN SKAL DET GJØRES: Dylan Groenewegen holdt både Edvald Boasson Hagen (i gult) og Kristoffer Halvorsen (i blått) bak seg. Men 23-åringen fikk også god hjelp fra oppofrende lagkamerater. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt (Scanpix)
SÅNN SKAL DET GJØRES: Dylan Groenewegen holdt både Edvald Boasson Hagen (i gult) og Kristoffer Halvorsen (i blått) bak seg. Men 23-åringen fikk også god hjelp fra oppofrende lagkamerater. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt (Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL (proycling.no): Å beholde sammenlagtledelsen var det viktigste for Edvald Boasson Hagen foran dag to av Tour of Norway.

Etter 194 kilometers sykling - dels i drittvær - kunne han konstatere at oppdraget ble utført, og i tillegg tok han med seg tredjeplassen på etappen.

- Det var ganske nære. Jeg hadde nesten andreplassen, og jeg tror det nærmet seg en fotofinish der. Det gikk akkurat ikke, sier Boasson Hagen til procycling.no mens tennene slår mot hverandre av kulde.

LottoNL-Jumbos WorldTour-spurter Dylan Gronewegen vant etappen, foran det norske stjerneskuddet, Kristoffer Halvorsen.

Groenewegen med sjefsopptrekk

Alt ved etappestart i Eidsvoll var flere av de største profilene enige om at det den 23-årige nederlenderens etappen å tape.

Han ankom tross alt med trioen Timo Roosen, Tom Leezer og Robert Wagner. De samme tre som forhåpentligvis skal hjelpe ham til etappeseirer under sommerens Tour de France.

Legg til kjøresterke Lars Boom og Amund Grøndahl Jansen inne på de to avsluttende rundene i Brumunddal, og du skjønner tegninga for hvilket bakhjul det gjaldt å sikre seg foran torsdagens spurt.

- Groenewegen skal vel egentlig slå dere med det opptrekket rundt seg, Edvald?

- Han burde absolutt gjøre det, og hadde alle mann foran. Det hadde vært overraskende om han ikke gjorde det, sier han.

Halvorsen skubbet bort konkurrent

En adrenalinsint Kristoffer Halvorsen slo i styret etter målgang og var ikke helt fornøyd.

Mens Boasson Hagen valgte å respektere overmakten.

De to norske duellantene kjempet en innbitt kamp om å holde hjulet til nederlenderen. En forvillet Monzana Postobon-rytter ble resolutt skubbet ut mot veiskulderen av Joker Icopal-rytteren da det dro seg til.

Med blikket fiksert mot lagkameratene foran seg, var det ikke mye Groenewegen fikk med seg av den norske kampen om bakhjulet hans.

- Hva synes du om den norske motstanden du fikk her i dag?

- Jeg så ikke så mye av det som skjedde bak meg, men laget gjorde en god jobb for meg og et ganske godt opptrekk. Da var det opp til meg å avslutte det, og jeg er glad for at jeg klarte å vinne, sier Groenewegen til procycling.no.

- Du var selvsikker i dag?

- Ja, ganske. Det var en viktig dag for laget. I går var det litt for hardt, men det var en bedre dag for oss.

Regntungt på Ringsaker - fest på Lillehammer?

Dårlig vær på Ringsaker sørget for en temmelig tam etappe, og ikke det helt store publikumsoppmøtet.

For andre dag på rad var det et brudd bestående av én kolombianer og to norske kontinentalryttere som ble sluppet av gårde

De truet selvsagt aldri hovedfeltet på den tunge og våte etappen.

Med to runder á rundt to mil igjen ble det action den siste halvtimen. Først sikret Preben Van Hecke seg klatretrøya ved å passere tredjekategorien Byflaten først med 16 kilometer igjen å sykle.

Deretter malte LottoNL-Jumbo-maskineriet videre og holdt massespurten i et jerngrep. Groenewegen avsluttet det hele med rundt én sykkellengdes margin tilbake til Kristoffer Halvorsen.

Boasson Hagen beholdt sin gule ledertrøye og plukket to nye bonussekunder. Det gjør at han nå leder med åtte sekunder tilbake til Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) sammenlagt.

Og i morgen venter forhåpentlig tørre veier og folkefest mellom Hamar og Lillehammer.

- Det blir gøy å kjøre på hjemmebane. Jeg gleder meg til å kjøre på hjemmebane og forhåpentligvis tørre veier, sa Boasson Hagen før han hutret videre til trøyeseremonien på podiet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!