FRAMGANG: Edvald Boasson Hagen har gjort store fremskritt på trening, og er meldt klar til å kjøre i Bayern neste uke. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRAMGANG: Edvald Boasson Hagen har gjort store fremskritt på trening, og er meldt klar til å kjøre i Bayern neste uke. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Edvald friskmeldt til ritt i neste uke

- Det føles mye bedre, sier Boasson Hagen.

||| (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen har fått etterlengtede godnyheter, og er meldt frisk til neste ukes Bayern - Rundfahrt.

Edvald har slitt med en akillesskade siden mars, en skade som har truet hele vår sesongen og i verste fall også Tour de France-deltakelsen i sommer.

- Jeg håper jeg nærmer meg friskmeldt etter hvert, at det skal bli bra nå, sier Boasson Hagen til Dagbladet.

- Vi har ikke gjort noen spesielle tester denne uka, men det føles bedre. Det gjør ikke vondt når jeg sitter på sykkelen, og det er forholdsvis bra. Det er bare å starte, så får vi se hvordan det er å sykle, sier Boasson Hagen.

Tror på Tour
Nordmannen har jobbet tett med det medisinske apparatet på Olympiatoppen for å bedre skaden, og Team Sky-lege David Hulse er veldig glad for resultatene.

- Vi har vært veldig heldige som har et bra samarbeid med dem. Fysioterapeutene våre har gjort en veldig bra jobb, og den siste uka har vi sett klare forbedringer i tilstanden hans. Han har vært i stand til å presse treningen opp på et nivå som gjør at det er på tide at han returnerer til konkurranse, sier Hulse til lagets hjemmesider.

Legen ser ingen grunn til at Edvald ikke skal kunne være klar til Tour de France.

- Vi mener fortsatt at Edvalds deltakelse i Tour de France er et realistisk mål, men åpenbart må vi vurdere framgangen hans når han er tilbake i konkurranse, sier David Hulse.

- Jeg har jo håpet hele tida, men man vet jo aldri. Nå får vi se hvordan det går, sier Edvald selv til Dagbladet.

Spennende
Boasson Hagen vil sykle Bayern-Rundfahrt sammen med Kurt-Asle Arvesen, Sylvain Calzati, Peter Kennaugh, Lars-Petter Nordhaug, Geraint Thomas og Davide Viganò fra 26. mai, men har ingen store forhåpninger til rittet.

- Jeg har ingen forhåpninger med tanke på det rittet, men det blir spennende å se hvordan det blir å være tilbake, sier han.