FRISKMELDT: Noe helt spesielt skal skje for at Edvald Boasson Hagen ikke stiller til starten i Tour de France førstkommende lørdag. 24-åringen meldes klar etter et legebesøk i morges. Foto: Reuters/Scanpix
FRISKMELDT: Noe helt spesielt skal skje for at Edvald Boasson Hagen ikke stiller til starten i Tour de France førstkommende lørdag. 24-åringen meldes klar etter et legebesøk i morges. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

Edvald friskmeldt til Touren

Besøkte legen i morges.

(Dagbladet): Som Dagbladet og flere andre medier skrev fredag, sto Tour de France i fare for Edvald Boasson Hagen (24) etter at han fikk påvist sykdommen helvetesild.

Bare åtte dager før sesongens store mål, ble Team Sky-rytteren satt på en tablettkur og tvunget til å trekke seg fra NM-fellesstarten.

I dag ble det imidlertid konstatert at Edvald ikke vil ha problemer med å stille på startstreken i Frankrike lørdag formiddag. Det er klart etter et besøk hos Olympiatoppens lege Ola Rønsen i morges.

- Edvald er på bedringens vei. Selv om han fikk utslett på ryggen, følte han seg aldri syk og han hadde ikke smerter. Nå skal det skje noe helt spesielt for at han ikke stiller i Touren, sier Boasson Hagens trener Fredrik Mohn til Dagbladet.

Rolig sykkeltur i dag
Team Sky-stjernen har hatt sykkelfri i et par dager, men under legebesøket i morges, ble han gitt klarsignal til å ta en rolig trilletur på rulla innendørs.

Ifølge nhi.no er helvetesild et smertefullt utslett som forårsakes av vannkoppeviruset, varicella-zoster virus (VZV).

Sykdommen starter med lette allmennsymptomer som hodepine, lysskyhet og sykdomsfølelse i noen dager. Deretter merker man ubehag i et avgrenset hudområde i form av kløe, prikking, sviing og smerter.

Trener Mohn forteller imidlertid at eleven har følt seg helt ok etter at han ble Norgesmester på tempo sist torsdag.

- Han har ikke følt seg syk i det hele tatt, så den eneste grunnen til at vi har trappet ned på treningen er at medisinen mot helvetesild-utslettene skal virke bedre, sier han.

Edvald reiser ned til Frankrike onsdag, og på torsdag skal han være med lagkameratene i Team Sky når Tour de France-lagene skal presenteres.

- Bedre trent i år
- Vi har ikke latt oss stresse av dette i det hele tatt. Edvald er så godt trent at det er helt greit for ham å ikke trene når han er syk eller skadet.

- Han er bedre trent i år enn i fjor. I år mistet han bare en uke med trening på grunn av ribbeinsbruddet i våres, men da han sleit med akillesen i fjor, gikk han glipp av mye mer trening, sier Mohn.

Treneren er imidlertid usikker på hvordan den ufrivillige treningspausen vil slå ut.

- Det kan gå begge veier. Litt hvile kan gi toppform, men det kan også virke motsatt. Når det er sagt, så vil han uansett sykle seg i form i løpet av de første to-tre etappene.

• Tour de France starter førstkommende lørdag kl. 12.20. Rittets første etappe er 191,5 kilometer og går fra Passage du Gois til Mont des Alouettes på den franske vestkysten.

POSITIV: Edvalds trener Fredrik Mohn forteller at eleven er klar for Tour-starten. Foto: Hans Arne Vedlog
POSITIV: Edvalds trener Fredrik Mohn forteller at eleven er klar for Tour-starten. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer