VISER GRYENDE STORFORM FORAN TOUR DE FRANCE: Edvald Boasson Hagen gikk solo de siste sju kilometerne og sikret seg seieren på avslutningsetappen. Foto: EPA/IAN LANGSDON
VISER GRYENDE STORFORM FORAN TOUR DE FRANCE: Edvald Boasson Hagen gikk solo de siste sju kilometerne og sikret seg seieren på avslutningsetappen. Foto: EPA/IAN LANGSDONVis mer

Edvald gikk solo og vant den siste etappen

Til topps i Dauphiné Libéré.

||| (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen har sett sterkere ut for hver dag i Dauphiné Libéré.

På rittets aller siste dag gikk han helt til topps - og det på overlegent vis.

— Jeg er godt fornøyd med dagen. Vi hadde en plan som lykkes, og det er utrolig gøy å vinne. Det er alltid godt å komme alene til mål, sier han til NTB.

Nordmannen var en del av en utbryterkvartett med Duran (Footon), Le Mével (FDJ) og Santaromita (Liquigas) da han bestemte seg for å klinke til sju kilometer fra mål, med hovedfeltet halsende drøye 40 sekunder bak.

De andre var sjanseløse på å følge, og Boasson Hagen opparbeidet seg kjapt et forsprang på 45 sekunder.

Til tross for våte og glatte veier ga han full gass på vei inn mot mål, og seieren var aldri truet. I mål var han 26 sekunder foran Arkaitz Duran.

Slikt gir selvtillit foran Tour de France-start 3. juli, etter at en akillesskade har forpurret oppkjøringen og holdt ham utenfor konkurranse tidligere i våres.

Til tross for seieren i dag insisterer han på at han fortsatt har mye å gå på.

- Formen er ikke helt på topp ennå. Jeg har nok litt å gå på, men det begynner å komme seg. Det blir nok i orden til Tour de France. Jeg kjente ingenting til skaden, og jeg må takke alle som har hjulpet meg gjennom skadeperioden. Laget har vært til utrolig stor hjelp, sier Boasson Hagen.

Seieren var den fjerde individuelle etappeseieren i år og den første siden han han returnerte etter skaden.

Tidligere i rittet har han også markert seg gjennom å hente inn et brudd omtrent på egenhånd, og gjennom en sterk tredjeplass på tempoetappen.