Edvald gjør store framskritt etter bruddet i skulderen

- Er i rute til VM.

MÅTTE TREKKE SEG: Edvald Boasson Hagen (t.h.) måtte gi seg etter den 12. etappen av Tour de France. Da falt han og pådro seg et brudd ui skulderen. Foto: Pascal Guyot / EPA / NTB Scanpix
MÅTTE TREKKE SEG: Edvald Boasson Hagen (t.h.) måtte gi seg etter den 12. etappen av Tour de France. Da falt han og pådro seg et brudd ui skulderen. Foto: Pascal Guyot / EPA / NTB ScanpixVis mer

Edvald Boasson Hagen (26) gjør store framskritt etter velten og bruddet i skulderen. Uhellet sendte ham hjem etter den 12. etappen i Touren.

Nå er han tilbake på landeveien igjen.

- Jeg må bare si at det ser veldig bra ut for Edvald, faktisk bedre enn vi kunne forutse. Han har fått veldig tett og bra oppfølging fra Olympiatoppen, og han er hos dem daglig og får behandlinger. Oppfølgingen har vært veldig profesjonell, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Han følger opp Hagen på vegne av Sky-laget her i Norge, og Arvesen har bare positive tilbakemeldinger å komme med når det gjelder en av Sky-lagets aller mest verdifulle hjelperyttere.

- Tidlig i forrige uke var Edvald på rulla og trente, og denne uken har han vært på landeveien. Han har vært gjennom treningsturer på opptil tre timer, og det funker bra, forteller Arvesen.

IMPONERT: Kurt-Asle Arvesen følger opp Edvald Boasson Hagen for Team Sky, og er positiv til det han ser. Foto: Alain Jocard / AFP / NTB Scanpix
IMPONERT: Kurt-Asle Arvesen følger opp Edvald Boasson Hagen for Team Sky, og er positiv til det han ser. Foto: Alain Jocard / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Foreløpig kan han bare sitte på sykkelen, og han tar det litt rolig, men det er veldig positivt at han får trent så bra som han gjør i øyeblikket, legger han til.

Arvesen kan ikke si noe om når Edvald Boasson Hagen kan være tilbake i ritt igjen, men han ligger i rute til å være i god form til VM i slutten av september.

- Når han er klar for ritt, kommer det til å bli ryddet plass for Edvald på laget. Han er en så viktig brikke for Sky at alt blir lagt opp etter ham og hans ønsker. Foreløpig er han ikke konkurranseklar, men alt bygges opp mot VM som trolig blir Edvalds siste store ritt i år, sier Arvesen til NTB.

(NTB)