SPURTSLÅTT: Edvald Boasson Hagen fikk et godt opptrekk av lagkameratene i Sky, men klarte ikke å holde unna for den tyske spurtkanonen André Greipel.Foto: Heiko Junge / Scanpix
SPURTSLÅTT: Edvald Boasson Hagen fikk et godt opptrekk av lagkameratene i Sky, men klarte ikke å holde unna for den tyske spurtkanonen André Greipel.Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Edvald greide ikke å holde unna for Greipel

Klatret til 2.-plass i sammendraget.

|||Edvald Boasson Hagen endte på tredjeplass under etapperittet i Nederland og Belgia torsdag, men avanserte i sammendraget.

Tyskeren André Greipel vant massespurten foran australske Robbie McEwen og 23-åringen fra Rudsbygd utenfor Lillehammer.

— Laget kjørte veldig bra og jeg fikk et bra opptrekk, men det ble litt for tøft å holde unna på slutten, sa Boasson Hagen til NTB etter etappen.

— Det ble et litt langt opptrekk for den siste lagkameraten jeg hadde foran meg, og vi skulle kanskje hatt en mann til der framme om det skulle blitt helt perfekt.

Den norske Sky-rytteren ble ledet ut i front på oppløpet, men klarte ikke å holde unna på de siste 100 meterne.

Gode muligheter
Boasson Hagen skaffet seg likevel nok bonussekunder til å avansere til 2.-plass i sammendraget. Der leder den norskættede canadieren Svein Tuft nå med tre sekunder på Boasson Hagen, fire færre enn etter gårsdagens etappe.

Tuft er først og fremst tempospesialist, og besitter ikke de samme egenskapene som nordmannen til å være med helt framme når det spurtes om etappeseirer. Dermed er det gode muligheter for sammenlagtledelse til Boasson Hagen etter hvert i rittet der han gikk helt til topps i fjor.

— Det er fortsatt gode muligheter til å vinne sammenlagt. Men det er ingen vits i å lede allerede nå. Jeg må bare prøve å være oppe blant de beste hver dag, Det blir viktig å skaffe mest mulig bonussekunder, poengterte fjorårsvinneren.

Under det samme ritt i fjor kjempet Boasson Hagen seg inn til pallplass på seks av de sju ordinære etappene, deriblant etappeseirer på de to siste. Til slutt var 23-åringen 45 sekunder for nummer to Sylvain Chavanel sammenlagt.

Greipel med best toppfart
Torsdagens etappe gikk over 198,5 og tok rytterne fra St. Willebrord i Nederland over grensen til Belgia og Arooie. Løypeprofilen var av det flate slaget, og det lå hele tiden i kortene at det ville ende med massespurt.

Etappevinner Greipel sykler for HTC-Columbia og har i flere sesonger levd i skyggen av superspurteren Mark Cavendish. Men når mannen fra Isle of Man ikke står på startstreken får tyskeren muligheten til å kjøre sine sjanser.

Det gjorde 28-åringen med bravur torsdag, hans 16. seier på sykkelsetet denne sesongen.

— Jeg er veldig glad. Lagkameratene mine stolte på meg, og jeg stolte på dem. Jeg snakket med (Mark) Renshaw og vi bestemte oss for å være i fronten før den krappe venstresvingen 1,4 kilometer før mål. Han tok meg til Edvald Boasson Hagens bakhjul, og jeg var temmelig fornøyd med det. Nå har vi nådd det første målet vårt, og alt annet vi måtte klar i tillegg blir en bonus, sa Greipel ifølge Cyclingnews.

Det er allerede klart at Greipel forlater HTC-Columbia og sykler for belgiske Omega Pharma-Lotto neste sesong.

(NTB)