REVANSJEN: Edvald Boasson Hagen vant sisteetappen av årets Tour des Fjords. Han første seier på to sesonger. FOTO: Tour des Fjords
REVANSJEN: Edvald Boasson Hagen vant sisteetappen av årets Tour des Fjords. Han første seier på to sesonger. FOTO: Tour des FjordsVis mer

- Edvald har blitt mer og mer hissig i bakkene

Derfor ringte treneren foreldrene.

STAVANGER (procycling.no): Opp Grisabakken, som egentlig heter Sørmarkbakken, gikk Edvald Boasson Hagen til en siste gang så det virkelig ljomet utover Stavanger by.

Det var kun en håndfull ryttere som maktet å følge: Daryl Impey (Orica GreenEDGE), Sven Erik Bystrøm og Marco Haller (begge Katjusja).

Rudbygdingen ledet an i utforkjøringen, men så lot han sin konkurrerende landsmann overta.

Det sto om etappeseier, det sto om sammenlagtseier — men for Boasson Hagen sto det om enda mer enn det.
 
- Så utrolig deilig Han ventet på spurten, og blåste bort et spøkelse som har forfulgt ham de siste to sesongene.

- Det var utrolig deilig å ta den seieren. Jeg har ventet lenge på den, sier han til procycling.no etter seremonien på podiet.

- Var du sikker på at du skulle ta dette?

- Nei, jeg var ikke sikker på noe som helst før jeg krysset streken. Jeg startet sist (i spurten), så jeg følte sjansene var gode til å ta det
 
Angrepshissig Edvald Det var en furten Boasson Hagen som stilte seg hoderystende til Katjusjas taktikk dagen i forveien.

Til de som husker tilbake til glansdagene i Tour de France, er Edvald ofte best når han er litt irritert.

- I dag handlet det ikke så mye om at jeg var hissig etter gårsdagen, men jeg hadde veldig lyst på en seier. Jeg hadde en plan om å angripe i bakken.

28-åringen har angrepet, angrepet og angrepet under Tour des Fjords, men han har til stadighet blitt holdt i sjakk av et sterkt Katjusja-lag
 
Ringte foreldrene I Sandnes viste MTN-Qhubeka-rytteren at han kunne kjøre av Alexander Kristoff, men da hadde russerne allerede vært i forkant ved å sende Marco Haller i brudd.

Trener Fredrik Mohn likte likevel hva han så da den angrepsvillige og hissige Edvald var tilbake.

- Det jeg har sett de siste to ukene at han har blitt mer og mer hissig når han kjører bakker. Det er noe vi bevisst har jobbet med, både mentalt og fysisk. Han har alltid vært bedre i bakkene enn de fleste spurterne.

Framgangen gjorde også at Mohn var på tråden til proffsyklistens foreldre.

- Hver gang jeg har sett ham gå til i bakkene, har jeg ringt foreldre og sagt: - Yes, yes! Det er sånn det skal være.

Perfekt avslutning i Vågen Bosson Hagen ble hyllet på podiet i Vågen av et entusiastisk hjemmepublikum.

Trolig hadde de håpet å se Kristoff sprinte hjem nok en etappeseier, men også bysbarnet innrømmet at årets Tour des Fjords ble avsluttet på perfekt vis.

- Ut ifra hvordan det så ut i dag, var dette målet — og vi løste det helt perfekt. Folk synes kanskje vi så litt dumme ut i går, men i dag er det de som ser dumme ut, sa Kristoff.

Haller vant nemlig rittet sammenlagt. Kristoff stakk av med poengtrøya - og Boasson Hagen brøt seiersforbannelsen.

Det var en god dag for norsk sykkelsport i Stavanger.

• Her finner du alle resultater!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!