Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvald har frie tøyler dersom Kristoff møter veggen i VM-fellesstarten

Drømmer om medalje.

HJELPERYTTER: Edvald Boasson Hagen skal i utgangspunktet hjelpe Alexander Kristoff på morgendagens VM-fellesstart, men får egne sjanser dersom lagkompisen blir frakjørt. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
HJELPERYTTER: Edvald Boasson Hagen skal i utgangspunktet hjelpe Alexander Kristoff på morgendagens VM-fellesstart, men får egne sjanser dersom lagkompisen blir frakjørt. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Edvald Boasson Hagen er klar på at han skal hjelpe Alexander Kristoff søndag, men likevel går han med et ørlite håp om medalje for seg selv.

- Det kan være en bra avslutning for meg. Jeg skal ikke bruke mye krefter før vi kommer mot slutten. Hvis Alex er med kjører jeg for ham, men hvis han er borte så kjører jeg for egne sjanser, sier Edvald Boasson Hagen til NTB før landeveisrittet i sykkel-VM i Richmond søndag.

Rudsbygdingen har vist bra form den siste tiden, og gikk helt til topps i Tour of Britain for to uker siden.

- Jeg er i bra form, men Alex har kjørt best i år så det er naturlig at han er kaptein her, sier Boasson Hagen.

Kristoff: Edvald kan fort vinne Kristoff er også klar på at Edvald må tenke på seg selv, dersom han selv ikke klarer å henge med i de korte, men tøffe bakkene inn mot mål den siste runden.

- Han skal ikke begynne å lete etter meg i bakkene der. Det er min oppgave å finne hjulet hans. Avslutningen passer Edvald bra og dersom jeg er borte så har jeg sagt at han må kjøre for sine egne sjanser, sier Kristoff til NTB.

- Han er i bra form. Det viste han i England. Hvis det skjer meg noe så har vi et veldig bra kort nummer to. Edvald kan fort vinne, tror Kristoff.

Landslagssjef Stig Kristiansen ler litt på spørsmål om ikke avslutningen passer Boasson Hagen perfekt.

- Jo, den gjør egentlig det. Gitt at Boasson hadde hatt en annen nasjonalitet ville han nok hatt en annen rolle, sier Kristiansen.

- Uslåelig duo - For å si det sånn: Jeg tror Kristoff er glad for at han slipper å konkurrere mot Edvald på søndag, sier landslagssjefen med et smil.

Lars Petter Nordhaug sier det slik:

- Den duoen er uslåelig mot mål dersom de klarer å henge med opp den siste bakken.

Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen og Vegard Breen er de tre siste på det norske laget.

Rittet er 261,4 kilometer langt og kjøres som en rundløype på 16,2 kilometer. Rytterne skal altså sykle hele 16 runder før VM-vinneren kåres i Richmond.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!