Edvald har frie tøyler dersom Kristoff møter veggen i VM-fellesstarten

Drømmer om medalje.

HJELPERYTTER: Edvald Boasson Hagen skal i utgangspunktet hjelpe Alexander Kristoff på morgendagens VM-fellesstart, men får egne sjanser dersom lagkompisen blir frakjørt. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
HJELPERYTTER: Edvald Boasson Hagen skal i utgangspunktet hjelpe Alexander Kristoff på morgendagens VM-fellesstart, men får egne sjanser dersom lagkompisen blir frakjørt. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Edvald Boasson Hagen er klar på at han skal hjelpe Alexander Kristoff søndag, men likevel går han med et ørlite håp om medalje for seg selv.

- Det kan være en bra avslutning for meg. Jeg skal ikke bruke mye krefter før vi kommer mot slutten. Hvis Alex er med kjører jeg for ham, men hvis han er borte så kjører jeg for egne sjanser, sier Edvald Boasson Hagen til NTB før landeveisrittet i sykkel-VM i Richmond søndag.

Rudsbygdingen har vist bra form den siste tiden, og gikk helt til topps i Tour of Britain for to uker siden.

- Jeg er i bra form, men Alex har kjørt best i år så det er naturlig at han er kaptein her, sier Boasson Hagen.

Kristoff: Edvald kan fort vinne Kristoff er også klar på at Edvald må tenke på seg selv, dersom han selv ikke klarer å henge med i de korte, men tøffe bakkene inn mot mål den siste runden.

- Han skal ikke begynne å lete etter meg i bakkene der. Det er min oppgave å finne hjulet hans. Avslutningen passer Edvald bra og dersom jeg er borte så har jeg sagt at han må kjøre for sine egne sjanser, sier Kristoff til NTB.

- Han er i bra form. Det viste han i England. Hvis det skjer meg noe så har vi et veldig bra kort nummer to. Edvald kan fort vinne, tror Kristoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.