HVOR GÅR FERDEN? Les deg opp på overgangsryktene rundt Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen her. Kanskje blir de lagkamerater neste sesong? FOTO: Pål Marius Tingve, Dagbladet

Foto: Pål Marius Tingve
HVOR GÅR FERDEN? Les deg opp på overgangsryktene rundt Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen her. Kanskje blir de lagkamerater neste sesong? FOTO: Pål Marius Tingve, Dagbladet Foto: Pål Marius TingveVis mer

Edvald ikke til Australia, Sky-comeback for Nordhaug?

Her får du overgangsnytt fra Tour de France.

ARRAS (procycling.no): Orica GreenEDGEs interesse for Edvald Boasson Hagen er avsluttet. Det bekrefter sportsdirektør Matt White overfor procycling.no.

- Han kommer ikke til oss, sier White.

- Fordi han ikke vil, eller fordi dere har trukket dere ut?

- Det spiller ingen rolle. Han kommer ikke hit, svarer sportsdirektøren til procycling.no.

Reiser ned til Frankrike Manager Birger Hungerholdt kommer ned til Frankrike til helgen for å sjekke interessen for Edvald og Lars Petter Nordhaug.

- Vi er ikke noe nærmere en avklaring rundt noen av de to, sier han til procycling.no.

Etter hans utsagn har han vært i dialog med «nesten alle WorldTour-lagene» om Boasson Hagen.

procycling.no har tidligere omtalt interessen fra Astana-sjef Alexandre Vinokourov, men Edvald er lunken til prosjektet.

Trenger Sagan-erstatning Tilbake i februar uttalte han til procycling.no at han ønsker å fortsette karrieren i et av de store klassikerlagene.

• LIVE: Følg alle Tour de France-etapper på www.procycling.no!

Det betyr å fortsette i Sky, eller prøve lykken i lag som Cannondale, Quick Step, Trek Factory Racing eller BMC.

- Jeg vil være på et av de beste. Nå har du alt Tom Boonen, Fabian Cancellara og Peter Sagan på tre av de beste. Da er det vanskelig å finne et lag hvor du er den eneste det skal kjøres for, uansett.

procycling.no vet at Cannondale vurderer Boasson Hagen som mulig erstatter for Peter Sagan, men fortsatt er det usikker hvor slovakens framtid ligger.

BMC er fortsatt interessert, men meldingene fra mai om at Boasson Hagen var enige med laget, var upresise. procycling.no har heller ingen grunn til å tro at rudsbygdingen ønsker å kjøre for det amerikanske laget.

Alonso låser markedet Landskapet i den internasjonale sykkelsporten er uoversiktlig nå, og tonen på overgangsmarkedet er avventende.

Lagene avventer Belkins framtid, og hvor det eventuelt blir av Formel 1-kjører Fabio Alonsos investeringer.
 
Den siste tiden har han blitt koblet til alt fra Belkin til Giant-Shimano og Cannondale.

Andre rykter forteller om fusjon mellom Garmin og Cannondale. procycling.no har også hørt at Jonathan Vaughters har dratt inn en ny storsponsor, som flytter Garmin ned fra tittelsponsoratet neste år.
 
- Han er en av rytterne vi vurderer Når det gjelder Lars Petter Nordhaug er han en langt vanskeligere mann å selge inn hos profflagene.

I Tour de France har procycling.no fått bekreftet at BMC Racing vurderte han, men interessen skal ha kjølnet.

De siste dagene har procycling.no snakket med flere personer i Team Sky som ønsker Nordhaug tilbake.

- Han er en av rytterne vi vurderer. Vi har snakket om han, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

- Trekker du i trådene for ham internt i laget?

- Jeg gjør hva jeg kan, men det gjør jeg for alle norske syklister, påpeker han.

Godt likt i Team Sky procycling.no har også fått bekreftet Nordhaug-interessen høyere opp i Sky-hierarkiet.

- Personlig kan jeg godt tenke meg å ha ham på laget. Jeg liker både rytteren og personen, sier en kilde høyt opp i Sky-systemet.

Sky har rundt 15 mann på kontrakt foran neste år. Nå skal de fordele pengepotten mellom ryttere de ønsker å forlenge med, og forsterkninger foran neste sesong.

Etter tre år i Sky forlot Nordhaug laget i 2013, etter å ha fått et svært godt tilbud fra Belkin Procycling.

Nå står nederlenderne uten hovedsponsor foran neste sesong, så Nøtterøy-mannen er nødt til å sjekke mulighetene andre steder.

- Du får sjekke med Birger, vi vurderer forskjellige alternativer, sier Nordhaug til procycling.no om Sky-interessen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

VIL HJELPE NORDMENN: Kurt Asle Arvesen er blant dem som gjerne ser at Lars Petter Nordhaug vender tilbake til Team Sky. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL HJELPE NORDMENN: Kurt Asle Arvesen er blant dem som gjerne ser at Lars Petter Nordhaug vender tilbake til Team Sky. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer