Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel:

Edvald kan bli lagkamerat med 52-åring

Andrea Tafi drømmer om et comeback i Paris-Roubaix.

MULIG COMEBACK: Andrea Tafi (med mikrofonen) kan gjøre comeback i 2019, 14 år etter at han la opp. Foto: Luc Claessen/Getty Images
MULIG COMEBACK: Andrea Tafi (med mikrofonen) kan gjøre comeback i 2019, 14 år etter at han la opp. Foto: Luc Claessen/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): April 1999: Andrea Tafi kommer alene inn på velodromen i Roubaix. I ensom majestet triller han inn over to minutter foran nærmeste konkurrent, i dette tilfelle faktisk to lagkamerater fra Mapei-Quickstep.

Nå, snart 20 år etter triumfen, drømmer den 52 år gamle italieneren om en retur til Paris-Roubaix april 2019. Der kan han stå på startstreken sammen med Edvald Boasson Hagen.

Det melder den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport onsdag. Tafi meldte selv i forrige uke at han hadde funnet et lag og den italienske avisen mener altså at det er Dimension Data.

Det skal også ha vært kontakt mellom Tafi og franske Cofidis, som har Roberto Damiani som sportsdirektør, en mann som også var sportsdirektør for Tafi i Mapei. Men det er altså Douglas Ryder i Dimension Data som skal ha bitt på "prosjektet".

Laget, som har Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish i stallen, er kjent for sitt samarbeid med veldedighetsorganisasjonen Qhubeka som donerer vekk sykler i Afrika.

Det er i forbindelsen med den økte oppmerksomheten Tafi vil gi laget at lagleder Ryder skal ha tent på ideen, skriver den italienske avisen.

Belgisk TV har allerede planlagt en dokumentar for å vise Tafis vei tilbake til det profesjonelle sykkelfeltet.

Om 52-åringen blir en del av laget til Boasson Hagen vil han kunne bringe verdifull erfaring til laget og til Boasson Hagen, som i flere år har hatt Paris-Roubaix som sitt store mål på våren. Foreløpig har nordmannen en femteplass som beste resultat fra 2016.

Tafi annonserte comebackplanene i midten av oktober og har siden lett etter lag som vil la ham utføre den mildt sagt dristige planen. Tafi har i karrieren også vunnet Giro di Lombardia og Flandern rundt, men la opp etter 2005-sesongen.

Han gjorde dog faktisk et lite comeback i et mindre ungarsk ritt i sommer, hvor han ble nummer 37, halvannet minutt bak vinneren. Nivået som eventuelt venter ham i Paris-Roubaix er langt tøffere.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!