Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Edvald kan bli sammenlagt-vinner i Tour de France

Cavendish roser Boasson Hagen opp i skyene.

SKRYTER: Mark Cavendish (helt til venstre) roser Edvald Boasson Hagen opp i skyene. De to kjørte inn penger til Kreftforeningen i Oslo tirsdag sammen med Peter Sagan (til høyre). Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SKRYTER: Mark Cavendish (helt til venstre) roser Edvald Boasson Hagen opp i skyene. De to kjørte inn penger til Kreftforeningen i Oslo tirsdag sammen med Peter Sagan (til høyre). Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Mark Cavendish setter enormt stor pris på lagkamerat Edvald Boasson Hagen.

- Han er en veldig fin fyr, både sportslig og menneskelig, sier briten til NTB.

De to har kjørt sammen i Sky-laget det siste året, og de er blitt et godt samkjørt team. Begge bidro på hver sin måte til at Sky og Bradley Wiggins vant den gule ledertrøya i Tour de France i år.

- Det er ikke tvil om annet enn at Edvald er en stor og flott fyr. Han har vist at han har evnen til å vinne mye, og han viser en enorm lojalitet mot laget som sådan og mot alle lagkameratene, sier Cavendish.

De to var sammen i en sportsforretning midt i Oslo tirsdag for å samle penger til Kreftforeningen, og sammen med Peter Sagan og en del andre spreke idrettsutøvere samlet de inn til vel 136.000 kroner gjennom spinning (sykling på ergometersykkel).

Vil kreve mye Mark Cavendish sier til NTB at han nok tror at Edvald Boasson Hagen kan bli en Tour de France-vinner en gang i framtiden, men ikke foreløpig.

- Edvald er veldig ung, men det er klart han kan nå langt. Jeg ser ikke bort fra at han kan bli en sammenlagtvinner i Tour de France, men dersom han skal gå til topps der, så vil det kreve enorme forsakelser, sier Cavendish.

Sesongen er i ferd med å gå mot slutten for Edvald Boasson Hagen og alle de andre sykkelproffene, men et stort mål gjenstår.

- Jo, VM er et stort mål for meg. Jeg kommer til å lade opp ved å kjøre ritt i Sverige og kanskje også i Canada, men det er mer usikkert, sier Boasson Hagen til NTB.

Han sier også at han er fornøyd med det han har fått til denne sesongen.

- Jeg har sikret meg en del bra plasseringer, og jeg bidro også til at vi i Sky vant den gule trøya i Tour de France. Det var et stort mål for oss, og fortsatt er jo ikke sesongen over, sier han videre.

Hjemmebane Mark Cavendish kommer til å lade opp til VM gjennom å kjøre Danmark Rundt og deretter Tour of Britain på hjemmebane, men den regjerende verdensmesteren toner ned egne sjanser i VM-rittet.

- Jeg har små sjanser til å vinne VM i år, men kommer selvsagt til å kjøre, sier løperen som overtok den regnbuefargede VM-trøya etter at Thor Hushovd kjørte med den i 2011-sesongen.

Den britiske spurtkanonen sier også at han tror Thor Hushovd kommer tilbake, selv om han har mistet det meste av denne sesongen. Han måtte bryte etter fem etapper i Giro d'Italia i mai, og etter det har han ikke fått til stort.

- Hushovd er en erfaren rytter som har vært med lenge. Jo, han kommer nok helt sikkert tilbake, sier Mark Cavendish.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media