NY KAMP: Kristoff og Boasson Hagen havner nok i ny klinsj mot slutten Tour of Norways andre etappe til Langesund. (NTB/Scanpix)
NY KAMP: Kristoff og Boasson Hagen havner nok i ny klinsj mot slutten Tour of Norways andre etappe til Langesund. (NTB/Scanpix)Vis mer

Edvald kan ikke love drahjelp til Kristoff

Boasson Hagen tilbake etter skade.

DRAMMEN (procycling.no): Onsdag var Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) endelig tilbake i konkurranse etter kragebeinsbruddet i Gent-Wevelgem.  

På Tour of Norways åpningsetappe til Sarpsborg så vi nordmannen kjempe om sier mot Alexander Kristoff (Katjusja) og Caleb Ewan (Orica-GreenEdge). MTN-Qhubeka-rytteren spurtet inn til en tredjeplass.  

- Det gikk bra. Jeg følte meg fin hele dagen og hadde bra trøkk i beina på slutten. Men jeg burde timet spurten litt bedre, sier Boasson Hagen til procycling.no før starten på andre etappe torsdag.  

Etter 199 kilometer fra Drammen til Langesund er det ventet en ny spurt, til tross for småkupert terreng på slutten.  

- I dag blir det mye det samme. Det ender nok mest mest sannsynlig i en spurt som vi må være med på, sier Boasson Hagen.  

En farlig brudd var nær ved å tukte spurterne på åpningsetappen. Katjusja måtte bruke opp alle sine ryttere i jakten på utbryterne. Kristoff var likevel den sterkeste på oppløpet, men savnet nok litt drajobb fra MTN-Qhubeka og Team Sky underveis.  

- Det er mulig (vi kommer til å kjøre), men det er ikke først og fremst vi som må ta ansvar for det, sier Boasson Hagen uten å love drahjelp til sin norske konkurrent Kristoff.  

Lars Petter Nordhaug mener Kristoff hadde ikke vunnet uten bidraget til Team Sky på onsdagens etappe.

- Nei, vi kommer nok ikke til å kjøre så mye i dag hvis ikke det er absolutt nødvendig. Det er andre lag med gode spurtere her. Orica har Ewan, og nå ligger Edvald godt an i sammendraget for MTN, mens Alex er den klare favoritten. Så det er ingen grunn for oss å kjøre mer enn nødvendig. (Chris) Sutton tok uansett en skikkelig føring på siste to kilometerne i går. Uten den hadde de ikke hentet bruddet og Alex hadde ikke vunnet. Så de bør også takke oss for det, sier Nordhaug.

Etappen kan du følge LIVE på procycling.no fra klokken 13:00.