MISTER KLASSIKER: Edvald Boasson Hagen må stå over Flandern rundt med en akillesskade.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jacky Naegelen
MISTER KLASSIKER: Edvald Boasson Hagen må stå over Flandern rundt med en akillesskade.Foto: SCANPIX/REUTERS/Jacky NaegelenVis mer

Edvald må stå over Flandern rundt

Har fortsatt akillesproblemer.

|||Sykkelkometen Edvald Boasson Hagen må stå over klassikeren Flandern rundt. Fortsatte akillesproblemer gjør at han må hvile.

Nordmannen sliter med hælproblemer. Det har han gjort siden Milano - San Remo. Nå har han og Sky-laget kommet fram til at han må droppe Flandern rundt.

- Dette er det riktige å gjøre. Han er på vei tilbake, men siden han fortsatt har problemer med akillesen, tar vi ingen sjanser, sier sportsdirektør Scott Sunderland.

- Siden vi gjør det kan han fortsatt trene seg opp og rette konsentrasjonen mot Paris - Roubaix, legger han til.

Boasson Hagen synes det er trist å miste rittet.

- Jeg har sett fram til det i lang tid. Men jeg er ikke helt kvitt problemene, så jeg må spare meg litt. Dette er helt klart ikke hva jeg håpet på, men jeg tror jeg har en god mulighet til å bli klar til Paris - Roubaix, sier «Boa».

- Det rittet er fortsatt et stort mål for meg, legger han til.

I fjor vant Boasson Hagen klassikeren Gent - Wevelgem. Det var hans virkelige gjennombrudd på den store scenen. Siden den gang har han meldt overgang til Sky-laget.

Paris - Roubaix har vært det store målet for 22-åringen denne sesongen. Brusteinsrittet henger svært høyt for proffsyklistene.

- I mine øyne er Paris - Roubaix den hardeste og verste klassikeren. Den gjør vondt i lang, lang tid etter at man er kommet i mål. Jeg skal visstnok like brustein også - sies det. Men på trening er det ikke noe som faller spesielt i smak. Selv om det bil gjøre veldig vondt, gleder jeg meg stort, sa han til NTB tidligere i vår.

(NTB)