Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvald med ny seier i England

Overtok ledertrøya i rittet.

VINNER, VINNER OG VINNER: Edvald Boasson Hagen har vunnet hver etappe denne uka, i Tour of Britain. Her feirer han gårsdagens seier. Foto: AP/PA, Martin Rickett
VINNER, VINNER OG VINNER: Edvald Boasson Hagen har vunnet hver etappe denne uka, i Tour of Britain. Her feirer han gårsdagens seier. Foto: AP/PA, Martin Rickett Vis mer

|||

Edvald Boasson Hagen vant i dag sin tredje strake etappeseier i Tour of Britain. Dermed overtok han også ledertrøya i rittet.

Nordmannen vant den tilsvarende etappen på 134 kilometer også i fjor, og sa til NTB etter tirsdagens etappe at han likte både traseen og spurten spesielt godt.

- Jeg gjorde akkurat det samme nå som da jeg vant her i fjor. I en rundkjøring cirka 300 meter fra mål gikk jeg opp og tråkket til. Laget hadde kjørt i tet fram til det.

- Spurten gikk veldig bra. Jeg behøvde ikke å skyve sykkelen fram for å være sikker på å være først over streken. Jeg vant såpass klart at jeg hadde tid til å løfte hendene over hodet. Jo, det var en seier med bra margin, slo Boasson Hagen fast overfor NTB en halvtimes tid etter at han hadde fått ledertrøya.

- Klart det er gøy å vinne nok en etappe, og det er fint å få kjøre i ledertrøya, sa trippelvinneren, som de siste dagene har vært uslåelig i Tour of Britain.

Hardt

- Det var en hard etappe i dag. Den var ikke så lang, men vinden gjorde det til en kraftprøve. Laget mitt kjørte veldig bra, så vi lå langt fremme og kontrollerte så å si hele etappen, sa Boasson Hagen.

Columbia-rytteren tok sin tolvte seier denne sesongen. Dermed er han den suverent mestvinnende norske proffsyklisten i år.

- Jo, det har gått bra for meg denne sesongen. Jeg er nesten ikke helt sikker på hvor mange seirer jeg har, men tolv stemmer nok ganske bra det, sa han.

Han lå ett sekund bak nederlenderen Kai Reus i sammendraget før onsdagens etappe, men med ti sekunder bonus for etappeseieren rykket han opp i teten sammenlagt. Nå leder han på nederlenderen med ni sekunder. Med den formen Boasson Hagen viser, kan det fort bli enda større margin.

Lars Petter Nordhaug som kjører for Joker Bianchi-laget, endte på 12. plass på den femte etappen onsdag. 

Italieneren Filippo Pozzato kjørte inn til annen-, mens tredjeplassen gikk til briten Russell Downing.

Tøff jobb

Nå kommer Boasson Hagen og laget til å få jobben med å forsvare ledertrøya på de tre etappene som gjenstår før avslutningen lørdag.

- Kjøringen for mitt vedkommende blir vel ikke så mye annerledes enn den har vært til nå, selv om jeg skal kjøre i ledertrøya. Vi må sitte foran og kontrollere for å forsvare trøya, men vi må også regne med å gjøre jobben helt på egen hånd. Det er ingen tvil om at vi er det sterkeste laget som er med her, så ingen kommer nok til å hjelpe oss, sa han.

Han har heller ikke gitt opp tanken på enda flere seirer.

- Hvis sjansen byr seg, kommer jeg til å kjøre for å vinne enda flere etapper, men jeg må tenke litt på laget også. I og med at det snart er VM, må vi passe oss for ikke å bruke opp alle kreftene, sa Boasson Hagen til NTB.

- Du har vunnet ekte hat trick i etappeseirer de siste dagene. Føler du deg uovervinnelig?

- Nei, på ingen måte. Jeg har et bra lag i ryggen, og de skal ha mye av æren for denne suksessen. Men jeg er fornøyd, for nå har jeg vunnet både flate spurter og en oppoverspurt her. Det er gøy, slo Edvald Boasson Hagen fast etter onsdagens femte etappe i Tour of Britain.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling